Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 грудня 2016 р.

«Віддавайте кожний день під заступництво Св. Миколая» - владика Йосафат (Мощич) до в’язнів

З нагоди відзначення дня Святого Миколая у пенітенціарних установах відбуваються духовно-молитовні зустрічі з ув'язненими за участю душпастирів, капеланів, волонтерів адже Святий Миколай опікун людей у різних обставинах їх життя вважається також покровителем ув'язнених.

Установа виконання покарань №12 м.Івано-Франківська перебуває під особливою опікою Св. Миколая. Саме тут розташовано одразу дві молитовні каплиці, освячені на честь Святого Миколая. З цієї нагоди у понеділок, 19 грудня 2016 р. УВП №12 відвідав єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Йосафат (Мощич). Преосвященний владика очолив Молебень до Св.Миколая біля молитовної каплиці на території установи та привітав пенітенціаріїв зі святом. Опісля владика Йосафат відслужив Архієрейську Службу Божу в присутності в’язнів у каплиці Св.Миколая, що розташована в приміщенні УВП. З преосвященним владикою співслужили також о.Віталій Дем’янець, парох храму Зіслання Святого Духа м.Івано-Франківська, в’язничні душпастирі о.Арсен Панчак, референт пенітенціарного служіння Івано-Франківської Архієпархії та о.Василь Сливоцький, а також диякон Юрій Сидір. Супроводжували молитву своїм співом студенти Івано-Франківської Духовної семінарії.

«Чи ми віримо в Ісуса Христа, чи віримо в Царство Боже – це виклик і покликання для кожного з нас» - сказав владика Йосафат до в’язнів. «Господь дивиться на потенціал кожного з нас, як учасника Царства Божого». Преосвященний владика також навів приклади багатьох святих, які були великими грішниками, але навернувшись цілковито перемінили своє життя і дуже багато зробили добра для Церкви Христової. Також владика закликав кожного стати образом і подобою Бога та віддавати кожний день свого життя під заступництво Св.Миколая, щоб він змінив наше серце.

На Службі Божій разом з ув`язненими також молились сестри Мирянського Чину Святого Василія Великого з монастиря Царя Христа м. Івано-Франківська. З благословення пароха та ігумена о.Йосафата Хаймика, ЧСВВ сестри приготували солодощі та фрукти для засуджених, придбані на пожертви вірян парафії Царя Христа. За сприяння БФ „Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ” та Мальтійської Служби Допомоги для осіб, що перебувають під вартою було передано більше 200 одиниць різноманітних засобів гігієни. Подарунки для в’язнів приготували також представники громадсько-християнського руху "Клич". Після спільної молитви волонтери відвідали ув`язнених з подарунками від Святого Миколая.

Немає коментарів:

Дописати коментар