Шукати в цьому блозі

вівторок, 23 квітня 2019 р.

Наближаючись до Великодня

Щорічно засуджені жінки, що відбувають покарання у Збаразькій ВК №63 і знаходяться на лікуванні в міжобласній тублікарні на території закладу мають змогу напередодні Великодня приступити до Таїнства Сповіді і прийняти Святе Причастя. Для Господа немає нічого неможливого, і не можуть завадити тюремні мури, чи колючий дріт. Через священиків, Він приходить, щоб звільнити від гріха кожного, хто хоче очистити з гріхів свою душу. 

Цьогоріч в’язничний капелан отець Омелян Колодчак спільно з отцем Михайлом Коцковичем з с. Нижчі Луб'янки посповідали всіх ув’язнених, які виявили бажання приступити до Великодньої сповіді. Щоб дати зрозуміти жінкам, що Господь не засуджує нікого, а щиро прагне навернення кожного, жінки переглянули сюжет, як Папа Франциск щорічно у Великий четвер омиває ноги в’язням, символізуючи жест Ісуса, що він прийшов послужити кожному. Після цього, поки отці сповідали, волонтери – дівчати з Марійської дружини церкви Христового Воскресіння м. Збаража Юля Волошин і Іванка Лисогір провели для засуджених жінок Хресну дорогу, щоб ті могли глибше зрозуміти жертву Господа заради кожного, хто своїми гріхами Його розпинає. Пісні Хресної дороги засуджені співали спільно з волонтерами. У деяких жінок на очах були сльози. Після спільної молитви жінки приступили до Святого Причастя.


Кожна з засуджених жінок мала прохання до отця помолитися за своїх рідних, а також за родичів, що відійшли до вічності. Отець Омелян привітав жінок з Квітною неділею і побажав їм завжди відчувати Божу присутність і тепер, очистивши свою душу у Тайні Покаяння і Сповіді і прийнявши через Святе Причастя Господа у своє серце, вповні відчути свято Господнього в’їзду в Єрусалим і майбутнього свята Пасхи – Христового Воскресіння. А також не зневірюватися, а як десь оступилися, то розкаятися і завжди пам’ятати, що Господь чекає кожного. Отець Михайло продовжив історією, що існує картина, де зображено велике серце, на якому двері, а біля дверей стоїть Ісус і стукає, бо ззовні немає ручки на дверях, щоб їх відкрити. Він може ввійти тільки тоді, коли йому відкриють зсередини. Отож, Господь може ввійти тільки туди, де Його впускають, де серце для нього відкрите. Для засуджених отці освятили вербну лозу і ікону, яку вишила одна з ув’язнених жінок. Всіх присутніх отець Омелян окропив свяченою водою і поблагословив.

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар