Шукати в цьому блозі

неділю, 2 червня 2019 р.

В день захисту дітей волонтери зустрілися з ув'язненими

В День захисту дітей 1 червня 2019 року протоієрей Костянтин Пантелей разом з волонтерами Пенітенціарного душпастирства УГКЦ Василем Возняком, Уляною Щудло, Павлом Загородновим відвідали Державну установу «Київський слідчий ізолятор» - відділ неповнолітніх та жіночий - де перебуває жінка з дитиною. Матері з дитиною і неповнолітнім подарували полуницю та черешні, придбані коштом добродіїв.

В контексті відвідин відбулося спілкування. Отець Коятянтин Пантелей мав вступне слово, про Біблійний контекст дитинства. «У вірі – ми діти одного Небесного Отця, який нас провадить до зрілості і відповідальності й освячення нашого життя. Ми як Божі діти можемо надіятися на Його захист». Волонтери розповіли про себе й свою мотивацію часто бувати за ґратами. Ділення переросло у щирий діалог.



Автор соціальної ініціативи «Небо над головами» Василь Возняк розповів: «Серед неповнолітніх була дівчина, з якою ми потоваришували відвідуючи СІЗО з курсом «Ненасильницьке спілкування». Зокрема там зустрів хлопця з Прилуцької колонії. Декого з тих, що ми їх відвідували пів року тому від організації «Червоний Хрест» вже перевели на дорослий відділ, дехто вже на волі. Багато нових хлопців. З ними, звичайно, хотілося б працювати: роботи багато, потенціал таких зустрічей великий, діалог можливий, допомога і таке служіння/дружба – потрібна. Ми бажали б знову зробити такі зустрічі регулярними.»

Пенцтенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар