Шукати в цьому блозі

середу, 29 травня 2019 р.

За участю експертів з Нідерландів відбулося навчання в'язничних капеланів

28-30 травня у Львові у Патріаршому домі, за участю експертів з Нідерландів, триває конференція в'язничних капеланів УГКЦ. 
29 травня 2019 року у Патріаршому домі проходила зустріч-тренінг для 19 в'язничних капеланів. За сприянням філософсько-Богословського факультету  Українського Католицького Університету, в навчанні взяла участь нідерландська делегація з питань капеланства. У складі делегації були представники Протестантського богословського університету (Нідерланди, Амстердам), Міністерства оборони Нідерландів, Тілбурської школи католицького богослов’я та інших відповідних структур.

«Як у нідерландських в’язницях, так і в українських присутні представники різних релігій та конфесій. І про те, як гармонійно співіснують різні капеланські служби, як вони готують своїх капеланів, як вони їх сертифікують. Також мова йшла про навички, які мали б мати в'язничні капелани на загальнолюдському рівні і вузькорелігійному. Тут важливий також освітній і професійний рівень. Адже капеланам Нідерландів вдається служити не лише вузькопрофільно, але також широкому загалу», – зазначив о. Роман Завійський, декан філософсько-богословського факультету УКУ.

У свою чергу представники делегації цікавилися тим, які конфесії є в Україні та як саме протестанти здійснюють капеланське служіння на східних теренах держави. Іноземні гості готують доповіді, присвячені актуальним проблемам капеланства. Зокрема, посттравматичному стресовому розладу.

Відтак в’язничні капелани ознайомляться зі стратегією розвитку пенітенціарного служіння у міжконфесійному середовищі та навичками пастирського консультування ув’язнених, а також дізналися про працю з ув’язненими з досвідом бойових дій.

Для душпастирів були проведені також лекції в галузі філософської антропології “Філософська проблема свободи і справедливості” та “Проблема провини і покути”, а також учасники семінару розглянули тему партнерства з установами виконання покарань і пробації в рамках суспільної інтеграції засуджених. Кожен з учасників отримав книгу "Партнерство релігійних організацій у супроводі суб’єктів пробації та реінтеграції в’язнів".

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар