Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 травня 2019 р.

У Патріаршому домі розпочалася конференція в'язничних капеланів

28 травня 2019 року у Патріаршому домі розпочалася конференція в'язничних капеланів  «Душпастирська практика в’язничного служіння. Богословське пастирське впровадження під час Св. Літургії здійснив Преосвященніший Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, Голова Департаменту Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Владика Михаїл привітав учасників семінару та закликав душпастирів постійно дарувати мир і світло в’язням.

Впродовж зустрічі в’язничні капелани ознайомляться зі стратегією розвитку пенітенціарного служіння у міжконфесійному середовищі та навичками пастирського консультування ув’язнених, а також дізнаються про працю з ув’язненими з досвідом бойових дій.

Для душпастирів будуть проведені також лекції в галузі філософської антропології “Філософська проблема свободи і справедливості” та “Проблема провини і покути”, а також учасники семінару дізнаються про партнерство з установами виконання покарань і пробації в рамках суспільної інтеграції засуджених.

В програмі семінару відбудеться також ділення душпастирським досвідом та формування матеріалів для підручника з пенітенціарного душпастирства.

Зустріч в’язничних душпастирів відбувається з ініціативи Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ (керівник о. Костянтин Пантелей).


Завершиться семінар у четвер, 30 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар