Шукати в цьому блозі

понеділок, 6 травня 2019 р.

Прилуцька колонія – це місце де за хлопців дбають і підтримують

4 травня 2019 року волонтерська група соціального проекту підтримки неповнолітніх «Небо над головами» відвідала Прилуцьку виховну колонію. Тема зустрічі з вихованцями колонії - «Перші місяці на волі».

Перші три-шість місяців є найбільш важливими і нераз кризовими в адаптації після звільнення й впливають на подальше життя колишнього засудженого. Тому так необхідно створювати кола підтримки, які здатні найкраще посприяти закоріненню молодої особи у суспільному житті. Проблеми помешкання, відновлення необхідних документів, пошук праці, заробіток є нелегко вирішувати на самоті з ними.

Учасник проекту «Небо над головами» Марк Федоров розповів: «На мою думку, це дуже важлива тема для вихованців. Хлопці багато корисного почули від волонтерів. Зокрема я, як колишній ув’язнений, поділився з ними своїм досвідом адаптації після звільнення, а також розповів про проблеми і перешкоди з якими зустрічається людина після відбування терміну покарання позбавленням волі - вже на свободі».

Волонтер Андрій Лупак зазначив: «Під час зустрічі з хлопцями у колонії була легка й невимушена атмосфера спілкування, часом розбавлена жартами. Я помітив уважне слухання від присутніх: хлопцям було цікаво».

Зокрема волонтер висловив сподівання, що діалог буде мати хороші плоди і хлопці повернувшись на волю будуть порядними та чесними людьми, які досягнуть успіху завдяки своїй праці та наполегливості.

«Те, що мене приємно вражає підчас наших волонтерських поїздок у Прилуцьку колонію – це позитивне і дуже дбайливе ставлення до нас з боку працівників Прилуцької колонії. Найперше, сама колонія відкрита для волонтерських проектів і всіляко сприяє і допомагає нам реалізовувати наші завдання – надавати духовний і моральний грунт для хлопців, що помилились і потрапили за грати» - розповів керівник проекту «Небо над головами» Василь Возняк.

Він додав: «Коли я спілкуюся з хлопцями, що вийшли на свободу «з Прилук», то вони розповідають, що працівники колонії цікавляться їх життям на свободі, підтримують, декому допомагають знайти роботі чи налагодити стосунки з батьками, - розповів Василь Возняк, - і я бачу, що Прилуцька колонія – це місце де за хлопців дбають і підтримують – а це дуже нелегка справа, тому потрібно віддати належне керівництву колонії та працівникам установи» - зазначив волонтер.

Висловлюємо подяку працівникам Прилуцької виховної колонія для неповнолітніх, зокрема, заступнику начальника із соціально-виховної роботи Дмитру Жайворонку та начальнику колонії Евгению Квитницкому. Дякуємо за співпрацю, цінуємо довіру.

Соціальний проект підтримки неповнолітніх "Небо над головами"

Немає коментарів:

Дописати коментар