Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 травня 2019 р.

Члени Душпастирської ради при Міністерстві юстиції взяли участь у презентації програми "Дія ЄС"

17 травня 2019 року у приміщенні Адміністрації ДКВС Міністерства юстиції України відбулась презентація проекту «Дія ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності, інтенсивне співробітництво та нарощування потенціалу для боротьби з організованою злочинністю у сфері наркоторгівлі вздовж «героїнового маршруту». Члени Душпастирської ради при Міністерстві юстиції взяли участь в обговоренні проблеми наркотиків у місцях несвободи.


Були представлені міжнародні керівні принципи відносно лікування наркозалежних у в’язницях, досвід пенітенціарної системи Іспанії та пріоритетні напрями організації роботи з засудженими.
У результаті п’ятиденної роботи робочою групою визначено структуру та основний зміст реабілітаційної програми для наркозалежних ув’язнених та навчальної програми організації професійної підготовки персоналу установ виконання покарань.

Розроблена спільно з іспанськими експертами реабілітаційна Програма для ув’язнених та засуджених є важливим та потужним інструментом, який направлений на вирішення тих завдань, які постають сьогодні перед ДКВС України, в ній висвітлено особливості організації та проведення корекційної та реабілітаційної роботи з особами, що мають залежності. 

Дана програма ґрунтується на міжнародному досвіді, в ній органічно поєднуються психологічний вплив з медичним, просвітницьким, соціальним компонентами. Значна увага приділена питанню мотивації учасників програми, адже за наявності готовності до змін буде досягнуто позитивної динаміки та підвищення ефективності процесу реабілітації ув’язнених та засуджених, будуть мінімізовані ризики повторних злочинів. 

На сьогодні у цьому напрямку службової діяльності перед ДКВС України постає багато викликів та проблем. В зв’язку із цим розробка та запровадження корекційних та реабілітаційних програм для ув’язнених та засуджених із залежністю набуває особливої важливості та актуальності.

В'язничні капелани та служителі центрів реабілітації узалежнених Української Греко-Католицької Церкви долучилися до обговорення проблеми наркотиків у місцях несвободи та висловили свою позицію щодо реформування в нашій державі підходів до профілактики і лікування нарко-залежних.

Представники конфесій в трьох сферах: медичній (питання знеболення), реабілітації залежних (питання ЗПТ) та пенітенціарній (кримінальний тиск) мали можливість не лише познайомитися з дискурсом в цій сфері, але й могли вибудувати власну аргументовану позицію з цих питань. Узагальнивши пропозиції Церков та релігійних організацій можна буде представити погляди релігійних організацій та продовжити дискусію. 
Також представники конфесій відзначили потребу і важливість залучення представників Церков та релігійних організацій до процесу формування політики держави у цих питаннях.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар