Шукати в цьому блозі

середу, 17 липня 2019 р.

Монахи й волонтери з м. Ковеля провели "Козацький гарт 2019" для вихованців колонії

16 липня 2019 року на майданчику Державної Установи «Ковельська виховна колонія» відбулося свято лицарства, свято духу в національно-патріотичних традиціях – «Козацький гарт». У підготовці цієї традиційної події взяли участь монахи Чину Найсвятішого Ізбавителя, настоятелі ковельського храму Блаженного Миколая Чарнецького, що регулярно опікуються юнаками колонії, а також волонтери з громадських організацій у м. Ковелі.


Захід відбувся за участі ієромонаха Михайла Гасяка та брата Тараса Полулященка, ЧНІ, Ковельського Монастиря блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ, Голови Молодіжного фонду «Наше майбутнє» Сергія Дружиновича й Голови Волинської Федерації Українського Рукопашу Гопак Дмитра Ткачука.

З вітальним словом до вихованців звернувся заступник начальника установи, підполковник внутрішньої служби, начальник відділу соціально-виховної роботи Юрій Філаретов.

У ході насичених змагань юнаки мали змогу спробувати свої сили в цікавих естафетах, тренувати витримку в спарингах, вдосконалювати вміння застосовувати різноманітний спортивний інвентар (м’ячі, палиці, тощо). Такі необхідні навички роботи в команді вихованці повною мірою продемонстрували в перетягуванні канату.

Традиційно, по завершенні змагань організатори вручили командам переможцям грамоти та подарунки спортивний інвентар (футбольні, волейбольні і баскетбольні мʼячі, набори для бадмінтону, а також настільного тенісу), придбаний коштом щорічної доброчинної збірки.

У суддівстві брали участь і працівники виховної колонії. Цьогорічний «Козацький гарт» став справжнім спортивним святом, подарувавши масу позитивних вражень та енергії.

З ініціативи Пенітенціарного душпастирства УГКЦ традиція проведення "Козацького гарту" зародилася у Прилуцькій виховній колонії влітку 2008 року й відтоді поширилася на підліткові виховні установи у містах Самборі, Бережанах і Кременчуку. У Ковельській виховній колонії таке свято було організовано втретє. Головний задум організаторів змагань - перемога над кримінальними звичаями та плекання духовних і моральних традицій українського козацтва. 

Дякуємо жертводавцям і волонтерам, а також керівництву Ковельської ВК, які радо посприяли проведенню свята. Хлопці отримали багато позитивних емоцій.

Світлини прес-служби Ковельської виховної колонії

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар