Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Волонтери проекту "Небо над головами" зустрілися з вихованцями Ковельської виховної колонії

13 жовтня волонтери проекту "Небо над головами" Василь Возняк, Софія Сенюта та Павло Мар'єнко зустрілися з вихованцями Ковельської виховної колонії, що у Волинській області.
Для волонтерів це була перша зустріч з вихованцями цієї установи, яка була з одного боку представленням проекту "Небо над головами", а з іншого початком створення регулярних подій у Ковельській колонії для неповнолітніх.

Зустріч розпочалась з показу короткометражного документального фільм "Небо над головами". У фільмі показана історія Богдана, який відбував покарання у Прилуцькій виховній колонії. Оскільки частину хлопців після закриття Прилуцької колонії для неповнолітніх перевили у Ковельську, то фільм тут мав особливе значення і для "прилуцьких" вихованців сприймався по-особливому.

Після показу фільму виступив волонтер Павло Мар'єнко з темою "Залежність. Залежне мислення".

У кінці зустрічі волонтери пригостили вихованців чаєм з печивом, а також подарували хлопцям 15 пісенників з українськими піснями з акордами та 10 пісенників з патріотичними піснями з акордами.

Під час чаювання співали сучасні та народні пісні. Після співання волонтери подарували хлопцям книжки передані добродіями. А також був час на особисте спілкування з волонтерами. Волонтери роздали конверти з марками для написання вихованцями листів до своїх рідних.

Хочемо відзначити, що вихованці Ковельської колонії для неповнолітніх комунікабельні, привітні, відкриті до пізнання нового, дружні і усміхнені. Вони охоче включались у тему доповіді, співали пісні і спілкувалися з волонтерами. Видно що з дітьми тут працюють.

Дякуємо за подарунки вихованцям Тетяні Шпайхер, за книжки Ірині Денисюк. Дякуємо за подаровані кошти Юлії Заярній на них ми придбали набір струн та самовчитель грі на гітарі і передали вихованцям. 

Поїздка була реалізавана на залишок коштів від проекту #Вершини_під_ногами. Основні витрати - закупка пісенників з акордами, покупка книжок для вичення англійської - словника, вправи для вивчення англійської, карткок для вивчення англійських слів English Student A1 – Elementary, художньої літератури, струн для гітари, самовчителя гри на гітарі, чаю, печива, цукру (для чаювання з вихованцями), 20 конвертів з марками, квитки на поїзд Київ-Ковель та Ковель-Київ для трьох волонтерів, харчуваня: сніданок та обід для 3-хволонтерів. Загальні витрати на подію 6 547 грн. (якщо бажаєте копії чеків та квитків пишіть у приватні повідомлення).

Поки не відомо звідки ми будемо брати кошти на наступні поїздки. Але ми точно впевненні, що все лише починається і кошти на це знайдуться.

Дякуємо за організацію зручностей для волонтерів, хороше ставлення, відкритість на служіння церкви начальнику Ковельської колонії для неповнолітніх Абрамчуку Івану Дмитровичу та працівнику колонії Юрий Филаретов.

#Небо_над_головами

Немає коментарів:

Дописати коментар