Шукати в цьому блозі

понеділок, 21 жовтня 2019 р.

Для студентів ТВДС ім. Патріарха Йосифа Сліпого розпочався ознайомчий курс пенітенціарного служіння

З 21 жовтня студенти 7 курсу Тернопільської Вищої Духовної семінарії УГКЦ беруть участь в «Ознайомчому курсі пенітенціарного служіння для семінаристів». З благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава цей курс був розроблений Департаментом Патріаршої Курії УГКЦ з душпастирства силових структур України та став частиною великого пасторального проекту.

За сприяння отця-ректора ТВДС Івана Римара, семінаристи-випускники візьмуть участь у проекті протягом першого семестру 2019/2020 навчального року. У програмі курсу передбачено як практичні заходи, так і теоретичні заняття.

В рамках даної програми в’язничний капелан отець Омелян Колодчак для семінаристів організував зустріч з начальником Збаразької установи виконання покарань (№63) Адрієм Макаром і заступником начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи Іриною Немеришин. При зустрічі, яка відбулася на базі ВК №63, начальник установи полковник вн. служби Андрій Макар розповів майбутнім душпастирям про життя ув’язнених та відповів їхні запитання. 

Семінаристи мали змогу поспілкуватися з ув’язненими, ознайомитися з умовами їхнього утримання. На прощання семінаристи дали для засуджених невеличкий духовний концерт. Завдяки такій практичній зустрічі майбутні священики змогли більше пізнати служіння в місцях позбавлення волі.

В рамках програми семінаристи 7 курсу в подальшому ознайомляться з історією християнської проповіді у в`язницях та основами пастирської опіки в пенітенціарній системі, а також послухають лекції про різні види пенітенціарних установ та про дотримання прав людини в ув`язненні.
«Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів» призначений для глибшого усвідомлення покликання Церкви до особливого служіння милосердя в місцях несвободи.

Надія Тхір для Пенітенціарного душпастирства УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар