Шукати в цьому блозі

понеділок, 17 лютого 2020 р.

Представник пенітенціарного душпастирства взяв участь у заходах 5 років Пробації України


В Секторі ювенальної пробації м. Дніпра відбувся захід до 5-річчя Закону України про пробацію Серед почесних запрошених - директор Карітас-Донецьк Василь Пантелюк!

Спеціалісти сектору провели екскурсію гостям по Центру, презентували роботу та діяльність, а також окремо подякували партнерським організаціям, з якими співпрацюють. Карітас-Донецьк завжди підтримує ініціативи Сектору, проводячи спільну роботу заради гарного майбутнього дітей.  

В подарунок спеціалістам о. Василь презентував книгу-довідник "Партнерство релігійних організацій у супроводі суб’єктів пробації та реінтеграції в’язнів". Видання містить аналіз міжнародного досвіду, національної правової бази, яка створює можливості для ефективного залучення наявних і потенційних ресурсів релігійних організацій, а також доброчинних фондів і реабілітаційних центрів, заснованих релігійними організаціями, для зменшення ризиків протиправної поведінки й рецидиву злочинів засуджених, які залишаються у суспільстві, чи тих, що опинилися за мурами пенітенціарних установ. 

30-літнє партнерство християнських Церков із пенітенціарними установами щодо збереження у засуджених соціальних зв’язків, підготовки їх до звільнення, заходи соціальної реабілітації та реінтеграції колишніх в’язнів перемінили життя десятків тисяч людей. Пробація як альтернатива ув’язненню є нагодою для взаємодії у полі, в якому релігійні громади мали б зробити свій внесок для спільного добра народу й країни.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар