Шукати в цьому блозі

середу, 26 серпня 2020 р.

Напередодні закриття Ковельської колонії відбулася Zoom зустріч з вихованцями

26 серпня 2020 року відбулася Zoom зустріч з юнаками з Ковельської колонії на тему обговорення прочитаної книги "Відвага бути недосконалим. Повернення надії" Томіслава Іванчіча. Модератором діалогу став отець Ярослав Павлюк, керівник Центру Академічного душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ. Спілкування відбулося за участю волонтерів.

Книжка, яка складається з коротких, але змістовних роздумів, ціллю яких є повернути сучасній людині втрачене почуття НАДІЇ . Чому надія так важлива для автора? Тому що вона, на його думку, з’являється останньою. Останньою, коли всі людські можливості уже вичерпано, коли, з людського погляду, вже немає жодного виходу. І тоді приходить ДОПОМОГА від БОГА, і тоді НАДІЯ стає ВІРОЮ, яка наповнює життя людини сенсом.

Кожен новий день може стати основою твого майбутнього. Усе погане, що ти вчинив в минулому, сьогодні можеш виправити. Необхідно визнати свою недосконалість і зробити вибір майбутнього шляху. Будь відважним — вибір мусиш зробити сам!

Волонтери Василь Возняк, Софія Суха, Софія Дунець, Ольга Сатіна, Таїсія Савуляк провадили діалог на теми роздумів, представлених у книзі та власних життєвих досвідів. Вихованці ділилися своїм розумінням надії всупереч помилок, що трапились в житті."

Ковельська виховна колонія знаходиться на порозі закриття і наступної консервації. То ж усіх вихованців очікує скоре етапування переведення в інші пенітенціарні установи. Найцінніше в зустрічі було передати, що ми поруч, що ми причетні до їхньої долі й бажаємо їм добра. Також, що ця підтримка тривала й ми сподіваємось на продовження й цікавимося тим, як мінятиметься життя юнаків.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар