Шукати в цьому блозі

понеділок, 7 вересня 2020 р.

Капелани в'язничного служіння розпочали традиційну зустріч

7 вересня 2020 року у Львові розпочався з'їзд капеланів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ. Метою події є координація дій і заходів для відзначення 30-ліття відродження регулярної душпастирської опіки ув'язнених.

Молебень до Блаженного Священномученика Василя Величковського поєднав у молитві капеланів-емеритів і дійсних капеланів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ на початку зборів. Від так учасники обговорили умови душпастирства у часі карантину й у після-карантинний період, а також розпочали працювати над методичними вказівками до подання матеріалів з історії Пенітенціарного душпастирства для підготовки публікації на відзначення 30-ліття відновлення капеланського служіння в тюрмах.

Попереду – спільна молитва, роздуми, праця в групах, зустріч з доповідачами з Інституту історії Церкви та пастирське слово Преосвященного Владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту військового Капеланства. Усе відбувається при дотриманні строгих заходів безпеки й суворих обмежень, пов'язаних з епідеміологічною ситуацією.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар