Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 28 травня 2021 р.

Відбулась ІІ Всеукраїнська проща керівництва Державної кримінально-виконавчої служби до Зарваниці

27 травня 2021 року за участю капеланів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ та представників християнських конфесій, які взаємодіють у в'язничному служінні, відбулась ІІ Всеукраїнська проща керівників установ виконання покарань та керівництва Державної кримінально-виконавчої служби до Зарваниці.


У прощі взяли участь 133 керівники органів управління, а також пенітенціарних установ кримінально-виконавчої системи України. Перше подібне паломництво відбулося 17-18 червня 2008 року. Спільна молитва, трапеза, духовні пісні, слова вдячності та натхнення Блаженнішого Святослава наповнили цей день. Глава УГКЦ говорив про складність та важливість роботи працівників в'язничних установ, про їхній особливий дотик до найглибших ран України. Окрім того, він запевняв їх у постійній підтримці з боку Церкви та у ревному служінні капеланів. Начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Сергій Гречанюк висловив вдячність Блаженнішому Святославу від імені персоналу ДКВС за молитву і благословення під час паломництва усього керівного складу пенітенціарної системи України.

Для священиків Пенітенціарного душпастирства УГКЦ участь у паломництві збіглася з урочистостями до 30-ліття відновлення капеланського служіння у в'язницях. У прощі взяли участь 24 в'язничних капеланів, 23 асистенти капеланів УГКЦ. Від Церков Міжконфесійної християнської тюремної місії були присутні Голова Душпастирської ради при Міністерстві юстиції України о. Григорій Драус (РКЦ в Україні) та пастор Василь Кривенчук (Церква Адвентистів сьомого дня в Україні).


Усі капелани були відзначені ювілейними хрестами із зображенням Доброго Пастиря. Священики і їх добровільні помічники отримали грамоти з благословенням Преосв. Михаїла Колтуна, Єпископа Сокальсько-Жовківського, керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ.

У часі паломництва багатолітній капелан у Збаразькій жіночій виправній колонії №63 о. Омелян Колодчак отримав Благословенну грамоту Святішого Отця Франциска на відзначення 25-ліття священницького служіння.

Світлини паломництва


Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар