Шукати в цьому блозі

понеділок, 27 вересня 2021 р.

Свято Всесвітнього Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста у ДУ "Львівська установа виконання покарань - 19"



У Євангелії цього дня читаємо: "Там його розп'яли і з ним двох інших з одного й з другого боку, Ісуса ж посередині." (Йо 19,18). Ми усі добре знаємо, що говорили і як поводили себе ті, котрі були розіп'яті з Ним. У місцях позбавлення волі є люди, котрі заслужено (можливо не всі) несуть свій хрест за вчинене ними зло. І вони також по різному реагують на своє становище. 

Хтось нарікає і не бачить своєї вини, а хтось визнає її та кається. А є такі особи, котрі взяли цей тягар тюремного життя добровільно - це працівники пенітенціарних установ. Вони, часто, немов один із тих, хто був розп'ятий з Христом, пригадують довіреним їхній опіці, що ми терпимо за наші ж провини. Кожен із нас, у свій час отримає винагороду від Господа. Сьогодні ж бажаю пригадати, що Господь був розп'ятий за кожного з нас. Він на Хресті показав свою любов до кожної людини без винятку. Тепер наша черга відповісти на Його любов. 

Бажаю кожному, хто перебуває за гратами, гідно нести свій хрест і отримати омріяну перемогу над злом у житті. Це зможемо усвідомлюючи власну гріховність і взоруючись на Христа.

Капелан о. Олег Нестор

Немає коментарів:

Дописати коментар