Шукати в цьому блозі

середу, 16 лютого 2022 р.

Відбувся міжнародний вебінар МАТС з відновного правосуддя

Вебінар Міжнародної асоціації тюресного служіння (Prison Fellowship International) з відновного правосуддя відбувся 16 лютого 2022 року. Його організатором послужив спеціальний експерт організації Джонатан Дербі (Jonathan Derby). У події взяли участь служителі і волонтери пенітенціарного служіння Східної Європи, серед яких було багато капеланів та їх помічників з України.

Українська міжконфесійна християнська місія «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» є національною організацією що представляє діяльність МАТС в Україні. Тому серед учасників вебінару був також священик Костянтин Пантелей, керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, діючий серкетар Місії.

Як спеціальний консультант PFI, Джонатан Дербі розробив посібник, який інформує національні служіння щодо концепцій та зразкових практик відновного правосуддя.

Вебінар охопив теми:

• Огляд Відновного правосуддя у контексті PFI
• Континуум відновного правосуддя Загальна та тюремна сфера
• Практичне застосування, щоб наші програми ставали більш дієвими
Як злочин шкодить кожному
Нажаль недосконалі, а часом і корумповані системи кримінального правосуддя допомагають увічнити коло злочинів.
Тривале досудове утримання під вартою
Мільйони в’язнів у всьому світі утримуються в переповнених, нелюдських умовах, очікуючи суду. Часто вони чекають довше, ніж максимальне покарання, яке вони можуть отримати, якщо їх визнають винними.
Каральний популізм
Багато систем правосуддя зосереджуються на покаранні за правопорушення, а не на створенні реабілітаційного середовища, де ув’язнені можуть навчитися особистої відповідальності за свою поведінку.
Страждаючі жертви
Жертви злочинів отримують мало допомоги, щоб одужати після травми. Їх ігнорують, за винятком випадків, коли викликаються в якості свідка в обвинуваченні.

Тихі жертви
Сім’ї та діти ув’язнених живуть у бідності у віддалених, важкодоступних населених пунктах. Вони часто піддаються остракизму за спорідненість із ув’язненим і ризикують отримати фізичні та емоційні травми.

Учасники вебінару обговорили кроки для впровадження дієвих програм примирення, які покликані відновилювати зранені душі й повертати надію на мир у суспільному житті, мир, що був спотворений і наражений на небезпеку через злочинну діяльність.

Джонатан тісно співпрацює з керівництвом Prison Fellowship International та керівниками національних служінь, які є експертами з відновного правосуддя у своїх країнах, включаючи Нідерланди, Німеччину, Сирію, Руанду, Нігерію, Канаду, Нову Зеландію, Колумбію та Сполучені Штати. Крім того, Джонатан розробив трирічний стратегічний план, який інтегрує відновне правосуддя в контекст служіння Prison Fellowship International.

Пенітенціаоне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар