Шукати в цьому блозі

четвер, 20 квітня 2023 р.

У Гарнізонному храмі Св. Ап. Петра і Павла молитовно відзначили 25-ліття ДКВС Міністерства юстиції України

21 квітня 2023 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, молитовно відзначили 25-ліття Кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України. Очолив подячний Молебень єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Владика Володимир. 

«Уявіть собі, якщо ми допомогли хоча б одному в’язню стати кращим, і він повернувся додому зовсім іншим, тоді саме суспільство стане кращим. Це одна маленька крапля у морі турбулентного життя, однак через зміну людини, змінюється все. Ми святкуємо 25 років встановлення пенітенціарного служіння в Україні – це «срібний» ювілей. Маємо шанс зробити собі іспит сумління: що вдалося, – за це треба подякувати Богові, що не вдалося – треба Бога за це перепросити; третє – зробити постанову, – як працювати надалі, щоб все зробити краще», – наголосив у вітальному слові Владика Володимир.

Також із словом подяки звернувся референт у справах в’язничного капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Тарас Мирка. «Кожен із нас, капеланів, пригадує своє перше служіння у в’язниці. Дякую всім працівникам служби за те, яку важку працю виконуєте. Дякую за те, що ми – разом. Пам’ятайте, що капелани постійно моляться за вас», – зазначив о. Тарас.

З благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Високопреосвященнішого Владики Ігоря вручено орден святого Юрія 3 ступеня першому заступнику начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань полковнику внутрішньої служби Кощинцю Вікторові Васильовичу; начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції капітану внутрішньої служби Тимочку Ігореві Ярославовичу; начальнику державної установи «Личаківська виправна колонія (№30)» – начальнику арештного дому полковнику внутрішньої служби Пауку Олегові Васильовичу; начальнику державної установи «Львівська установа виконання покарань 19» полковнику внутрішньої служби Кутовому Вадимові Анатолійовичу. Також з благословення Митрополита Ігоря було відзначено працівників служби низкою подяк.

Спеціальними подяками Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції відзначено представників духовенства, зокрема єпископа-помічника Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященного Владику Володимира;

Синкела у справах капеланства військових, ув’язнених, студентів та дітей-сиріт у Львівській Архиєпархії отця Андрія Хомишина; настоятеля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отця Тараса Михальчука; референта у справах в’язничного капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ о.Тараса Мирку.

Підготувала Юліана Лавриш

За матеріалами kapelanstvo.info 

Немає коментарів:

Дописати коментар