Шукати в цьому блозі

середа, 19 квітня 2023 р.

Владика Михайло Бубній освятив богослужбову каплицю в Одеській виправній колонії

19 квітня 2023 року владика Михайло Бубній, екзарх Одеський УГКЦ, звершив освячення богослужбової каплиці Святого Миколая Чудотворця та намісних ікон в Одеській виправній колонії № 14.

Із владикою співслужили керівник Відділу пенітенціарного душпастирства УГКЦ о. Костянтин Пантелей та в’язничний капелан Одеського екзархату о. Юрій Стронянський. На молитві були також присутні сестри Воплоченого Слова, які допомагають священникові в душпастирстві, та керівництво колонії.

У слові до присутніх владика привітав керівництво установи й акцентував на важливості такого молитовного місця в колонії. Він зазначив, що «сьогодні сам воскреслий Христос об’являється і прибуває на це місце, щоб тут бути разом із вами».

Єпископ звернувся і до в’язнів, які прибули на освячення, зазначивши, що вони є свідками історичної події. «У час Світлого тижня, у час після Пасхи ми маємо нагоду відкривати цю богослужбову каплицю, цей духовний центр. Він хоч невеличкий, але подивіться, який гарний! У будь-який час ви можете сюди прийти, помолитися, один на один порозмовляти з Богом про себе, своїх рідних, свою майбутню долю. Бог вас бачить, знає ваші серця. Бог вас не залишає у важких обставинах. Він вас любить, і свідченням цього є те, що ми тут сьогодні освячуємо це місце молитви».

Також екзарх звернувся до керівництва пенітеціарної установи: «Я дуже радий, що начальник цієї виправної колонії видчинив двері для мене як єпископа, для священнослужителів і сестер-монахинь. Ми хочемо вас супроводжувати, хочемо бути з вами, а особливо молитися за вас у цей непростий для України час».

Владика Михайло подякував духовенству, яке здійснює душпастирську опіку в’язнів. Зокрема, екзарх особливо подякував о. Юрієві Стронянському, який став ініціатором спорудження богослужбової каплиці в цьому місці позбавлення волі. Також єпископ подякував керівнику Відділу пенітенціарного душпастирства УГКЦ о. Костянтинові Пантелею, який прибув на освячення, і сестрам Воплоченого Слова, які погодилися регулярно відвідувати в’язнів.

Ця каплиця стала плодом спільних зусиль капелана колонії о. Юрія Стронянського, правлячого єпископа Михайла Бубнія, керівництва цієї установи, осіб, що відбувають у ній покарання, та численних жертводавців.

Як повідомив о. Юрій, за підтримки меценатів було створено всі умови для молитви та роздумів. Спорудження й облаштування каплиці тривало майже рік. Керівництво колонії виділило кімнату, у якій зробили ремонт і яка відтепер служитиме ув’язненим місцем молитви. Намісні ікони подарувала іконописиця с. Марія Різдва чернечої родини Воплоченого Слова, які вона писала як дипломну роботу в м. Івано-Франківську.

Пресслужба Одеського екзархату УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар