Шукати в цьому блозі

понеділок, 4 вересня 2023 р.

Біблійні читання для працівників ДКВС

4 вересня 2023 року як представник Української Християнської Міжконфесійної Місії "Духовна і благодійна опіка у місцях позбавлення волі" священик Костянтин Пантелей взяв участь у біблійному читанні під час молитовного сніданку з працівникамии Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України. 

Такі біблійні читання - духовний захід з опіки персоналом ДКВС, що триває від 30 до 40 хвилин один раз на місяць. Ми читали 4 главу Євангелія від Луки., ділилися духовними переживаннями Божого Слова й молилися. 

Було присутньо близько 30 працівників апарату, для яких цей захід становиться джерелом натхнення для професійного служіння й глибшого розуміння свого покликання. 

Започаткував біблійні читання пастор В'ячеслав Когут Viacheslav  Kogut, директор Місії, та його чудова донька й помічниця Анастасія Когут.  Духовний ритм зберігається й розвиток традиції особливого роду душпастирської опіки персоналом Державної кримінально-виконавчої служби!


Ми роздумували про спокушування Христа у пустелі та початок його служіння. Євангеліст Лука описує, як Ісус на початку Свого служіння проголошує месіанське пророцтво Ісаї : «Господній Дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий» (Ісая 61) . 

Мабуть це - найбільш пенітенціарний фрагмент з нинішнього читання, бо Господь Ісус Христос прийшов на землю, щоб зцілити розбитих серцем, звільнити полонених нас, поневолених гріхом, відродити понівечене і оновити сплюндроване.

Священник Костянтин Пантелей

Немає коментарів:

Дописати коментар