Шукати в цьому блозі

понеділок, 23 вересня 2024 р.

Службовці ДКВС України взяли участь у XVI Всеукраїнському військовому паломництві до Зарваниці

21-22 вересня службовці Державної кримінально-виконавчої служби України з установ у Тернопільській та Івано-франківській області і члени їх родин взяли участь у XVI паломництві військових до Зарваниці. Духовний провід цієї події здійснював військовий єпископ Богдан Манищшин, керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. 

Організоване Департаментом військового капеланства для військовослужбовців, членів їхніх родин та родин полеглих воїнів, паломництво проходило під гаслом: «Освячені правдою» (Йн. 17, 17). Пенітенціарних службовців та членів їхніх родин опікали капелани о. Костянтин Пантелей та о. Роман Гарасимів.

21 вересня проща розпочалася з молебну перед Зарваницькою іконою Божої матері. Від так колона паломників вирушила на площу перед Собором до скульптури Матері Божої, де  відбулася церемонія відкриття паломництва. Всі присутні із щирою молитвою звернулись до Матері Божої. 

Прочани молилися хресну дорогу Спасителя. Військові почергово несли хрест й зупинялися на кожному з чотирнадцяти молитовних стоянь, а капелани провадили дорогу душпастирською наукою.  Відтак відбулася заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками Вітчизни, Військові паломники молились за упокій душ воїнів, полеглих за українську державу та за кращу долю українського народу.

У неділю, 22 вересня, прочани взяли участь у Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Богдан Манишин у співслужінні владики Михаїла Колтуна і владики Петра Лози, єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, та військових капеланів.  «Якщо ми хочемо побачити здійснення обітниці, ми маємо бути вірні Божому слову. Тільки тоді ми можемо сказати разом з апостолом Павлом: «Де твоє, смерте, жало? Де твоя, аде, перемога?». Нехай наше сьогоднішнє паломництво, яке показує, що наш народ любить Бога, запевнить нас, що те освячення істиною, яке нам обіцяв Господь, буде вже виходити від нас!» – наголосив владика Богдан під час проповіді на недільній Літургії.  

Світлини

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар