Шукати в цьому блозі

понеділок, 9 січня 2012 р.

У Львові розпочалася зустріч представників Європейської філії Комісії католицького душпастирства.

9 січня у Львівській Митрополичій Духовній Семінарії Св. Духа розпочалася Конференція Європейської філії ICCPPC-2012. Вона триватиме до 13 січня 2012 року. Капелани і волонтери Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні приєднються до програми конференції 11 січня. Вона включає зустріч робочої групи Європейської філії та семінар для українських капеланів УГКЦ та РКЦ.

Міжнародна Католицька комісія в’язничної душпастирської опіки (ICCPPC-Europe) сягає своїм корінням події скликання міжнародного конгресу, що сталося з ініціативи колишньоо державного секретаря Ватикану, майбутнього Папи Павла VI, у Святій рік 1950 у Римі за участю головних тюремних капеланів з багатьох європейських країн, зі Сполучених Штатів Америки та з Аргентини.
 У 1954 році другий з'їзд відбувся в Фрайбурзі у Швейцарії. Після цього з'їзду було проведено ряд зустрічей з нерегулярними інтервалами. Ці зустрічі мали на меті підтримати тюремних капеланів і донести до Церкви суть і проблематику в'язничного душпастирства.
 У 1972 році, третій конгрес був проведений у Римі. Стало очевидно, що було необхідно завершити юридичне оформлення Комісії та прийняти Статут організації.
 У 1974 році організацію під назвою "Internationale Kommission der Katholischen Gefängnisgeistlichen (IKG)" було засновано в Лондоні. Її статут був прийнятий у відповідності зі швейцарським цивільним правом.
 У 1983 році в Страсбурзі був прийнятий спеціальний Статут. Інші з'їзди вібулися згодом у Мюнхені 1977, Мадриді 1985 р., Відні 1987 р., усі у Західній Європі. 1990 року в Римі, єпископські конференції з Африки та Південної Америки приєдналися комісії.

Потім у Голандії 1993 р., у Варшаві 1996 р. і 1999 р. у Мексиці Комісія визнала членство в організації католицьких єпископатів від більш ніж 100 країн світу. У той час, комісія дійсно стала Міжнародним форумом католицьких капеланів.
У ювілейний 2000 рік, Виконавчий комітет Комісії, запропонував для церковного визнання статус громадської комісії вірних. З цієї причини його Статут було скориговано, і було прийнято ім'я "Міжнародна Католицька комісія в’язничної душпастирської опіки" (ICCPPC).
У тому ж році, Комісія була визнана Організацією Об'єднаних Націй як неурядова організаця зі спеціальним консультативним статусом.












Немає коментарів:

Дописати коментар