Шукати в цьому блозі

суботу, 14 січня 2012 р.

Вертеп і коляда з Києва у свято Василя принесли радість вихованцям підліткової колонії в Прилуках.

14 січня 2012 року Різдвяний вертеп і колядки під проводом с. Хризанти Чину Св. Василія Великого завітали до колонії у Прилуках. Учасники Вертепу - усі парафіяни київського храму Миколи Доброго, що на Подолі.

У невеличкому залі колонії за вертепом спостерігали близько 200 вихованців. Коляди супроводжувались грою на музичних інструментах – гітара, скрипки, бандури. Під час звучання яких зал завмирав і з особливою уважністю дослухав до співу та музики.
 «Сьогоднішній вертеп дуже відрізнявся від минулорічних, бо супроводжувався грою на музичних інструментах. Тріо бандуристів викликало повну тишу в залі, не дивлячись на те, що були присутні близько двохсот вихованців. Я дуже тішусь, що відбувся той „дотик” до сердець хлопців заради якого ми сюди приїхали», – ділиться враженнями організатор поїздки з Києва до Прилук, голова пенітенціарної служби УГКЦ, отець Констянтин Пантелей.



Після різдвяного вертепу гості-волонтери мали можливість поспілкуватися з вихованцями, і таким чином у звичайній розмові поділитися радістю Різдва Христового з глядачами. «По закінченню вистави до мене підійшов хлопець і  сказав, що відчувається коли виступають щиро, а коли нещиро. Він поділився, що насправді не так важливою є професійність театральної гри, як її душевність, пережиттєвість» – розповідає акторка різдвяної постановки Катерина Чернега.

В кінці зустрічі гості заспівали вихованцям і працівникам колонії «многая літа».



Волонтер Пенітенціарного душпастирства УГКЦ Василь Возняк.

Немає коментарів:

Дописати коментар