Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 6 січня 2012 р.

Пенітенціарні службовці отримали Різдвяні привітання та Вифлеємський вогонь.

Українській громаді дванадцятий рік поспіль передається Вифлеємський Вогонь Миру, щоб усі могли відчути тепло Вифлеємської зорі. В Україну Вифлеємський Вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України. Нещодавно його отримали у 5 частинах Внутрішніх військ МВС України. Цього разу Микола Слободян і Тарас Тимощук передали Різдвяне Світло 6 січня 2012 року у день Навечір’я Святого Рождества для працівників Центрального апарату Державної пенітенціарної служби України, Управління ДПтСУ у м. Києві та Київській області та у Київському слідчому ізоляторі. Супроводжували їх священики члени правління Міжконфесійної місії тюремного служіння о. Павло Основенко, о. Віктор Яценко та о. Костянтин Пантелей. Впродовж останніх років для багатьох в Україні це стало важливим символом під час святкування Різдва Христового. Тому світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.



Пластуни Тарас і Микола представили коротко історію та символіку традиції.  Священики  члени правління Місії поздоровили співробітників Державної пенітенціарної служби України зі святом Господнього Різдва.







Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Одночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко; солідарність з убогими та єднання з Христом. Ще у XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Віфлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану –  до 19 січня.


Немає коментарів:

Дописати коментар