Шукати в цьому блозі

понеділок, 1 грудня 2014 р.

У Києві відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція.

2 грудня 2014 року у приміщенні Релігійного інституту Св. Томи Аквінського (м. Київ, вул. Якіра, 13) з 10:00 до 17:00 проходитиме Всеукраїнська науково-практична конференція «Християнська проповідь у місцях несвободи. Історія і сучасність України».

Мета конференції, що проходитиме за участю науковців, представників Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», Державної пенітенціарної служби України, - формувати бачення автентичного  служіння християн в тюрмах через аналіз історії та сучасності.

Покарання – це не тільки захист громадського порядку і запорука безпеки людей, а й знаряддя виправлення злочинця – виправлення, яке при певних умовах набуває моральної цінності спокути. Пенітенціарна ідея як основа розбудови системи справедливості своїм походженням зобов’язана християнству. Саме каяття (poenitentia - лат.) визначило головну суть і назву ідеї. В’язничне служіння є великою нагодою для наближення Церков у спільному свідченні Христа. Сучасна християнська місія у тюрмах здійснюється в атмосфері братнього співслужіння представників християнських Церков і деномінацій. Аналіз української історії цього служіння мав би стати основою розвитку сучасного пенітенціарного душпастирства.

Організатори конференції:
Пенітенціарне душпастирство УГКЦ,
Українська міжконфесійна християнська місія «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі»,
Державна пенітенціарна служба України,
Релігійний інститут Св. Томи Аквінського.


Акредитація представників Мас-медіа: 0984229221 протоієрей Костянтин Пантелей

Слідкуйте за нашими повідомленнями у Facebook. З метою широкого доступу до події буде заорганізовано Youtube трансляцію. Лінк розмістимо додатково.

Немає коментарів:

Дописати коментар