Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

Профільний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект про капеланство у пенітенціарній системі.

26 грудня 2014 року у Верховній Раді України відбулося засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому був підтриманий законопроект про капеланство в пенітенціарній системі. Комітет під головуванням Андрія Кожем'якіна на засіданні рекомендував парламенту прийняти законопроект у першому читанні. Автор законопроекту №1154 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України)" - голова підкомітету з питань діяльності Державної пенітенціарної служби Юрій Мірошниченко.

Законопроектом № 1154 передбачається доповнення Кримінально-виконавчого кодексу України статтею 128-1 «Організація душпастирської опіки засуджених», також внесення доповнень до статей 9 і 12 Закону України «Про попереднє ув’язнення» та статті 23 Закону України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України». Документ передбачає, що конкретизувати положення про підготовку капеланів та засади міжконфесійного служіння в місцях несвободи має керівний орган Державної пенітенціарної служби України спільно з представниками релігійних організацій. Головне науково-експертне управління виступило проти дорадчого органу при ДПтС України як представницького органу Церков і релігійних організацій, що здійснюють релігійну опіку в тюрмах.

Нагадаємо, що ця законодавча ініціатива була розроблена у 2013 році як результат спільної роботи експертів Верховної Ради, Державної пенітенціарної служби України та заінтересованих конфесій, що входять до складу Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Проект закону № 3233 пройшов усі комітети і мав при Верховній Раді VII скликання розглядатися під час 3 сесії, коли й розпочався Майдан. Після обрання нового парламенту цей документ, як і інший законопроект № 3143 про душпастирську опіку у Збройних Силах України та інших збройних формуваннях, вважаються такими, що були відхилені.

Немає коментарів:

Дописати коментар