Шукати в цьому блозі

середу, 22 квітня 2015 р.

Державна пенітенціарна служба України відзначає 17 років.

22 квітня 2015 року, в центральному апараті Державної пенітенціарної служби України, за участю керівництва, персоналу відомства та членів правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» відбулися урочисті збори з нагоди 17-ої річниці служби. Ця структура відповідно до закону здійснює правозастосовні та правоохоронні функції і має на меті обмеження злочинності, плекання справедливості та сприяння соціальній реінтеграції громадян, що потрапили у конфлікт із законом. У складі офіційних представників Церков-учасниць Християнської міжконфесійної місії тюремного служіння у святкуванні ювілею взяв участь протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.
 
У вітальному слові Голова відомства Володимир Палагнюк подякував усім працівникам, ветеранам і пенсіонерам органів і установ, що належать до сфери управління ДПтС України, за відданість справі та сумлінне виконання службового обов’язку. Тепер в Україні 38,3 тис. службовців ДПтС України, на яких покладаються відповідальні функції забезпечення належної охорони та ізоляції правопорушників, а також створення умов для їх виправлення і ресоціалізації, повернення до нормального життя в суспільстві.
 
Від ефективності виконання завдань, що стоять перед пенітенціарною системою, залежить загальна оцінка стану демократичності українського суспільства. В реформуванні служби особливу роь відіграють християнські Церкви.
 
На адресу Служби надійшли вітання від Генерального директора Тюремної служби Республіки Польща Яцека Кітлінскі зі словами вдячності за довготривалу та плідну співпрацю між відомствами. Він побажав успіхів у подальшій реалізації процесу гуманізації виконання покарань у наближенні діяльності тюремних відомств до європейських стандартів.
 
З вітальним словом до присутніх звернулися заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, перший очільник Державного департаменту України з питань виконання покарань й Голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби України» Іван Штанько, а також Голова Громадської ради пр ДПтС України Алла Мукшименко.
 
На завершення, від імені Церков пенітенціаріїв привітав з професійним святом новообраний Голова правління  Місії Рустам Фатуллаєв. У промові Він поздоровив присутніх з Великоднем й нагадав про те, як був помилуваний смиренний і розкаяний розбійник і як римський сотник визнав Христа Сином Божим. На біблійному прикладі звернення вояків до Івана Предтечі (Лук. 3.14), пастор закликав службовців не чинити нікому кривди, не свідчити фальшиво й не приймати хабарів.
 
Цього ж дня о. Костянтин Пантелей взяв участь в урочистих зборах персоналу Київського слідчого ізолятора, де привітав службовців ДПтС України  з Днем пенітенціарної  служби та запевнив у прихильності Церкви до гідної високої пошани праці пенітенціаріїв. Начальник Київського слідчого ізолятора підполковник Олексій Васюк висловив подяку о. Костянтину за працю відродження християнських цінностей, духовного виховання ув'язнених та персоналу ДПтС.
 
 
Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар