Шукати в цьому блозі

неділю, 12 квітня 2015 р.

Пасха красна. Великодні відвідини в'язнів на Франківщині.


Великдень – свято особливо шановане та величне у житті кожного християнина. Адже є символом духовного відродження людства та очищення від гріха. Великодні дні зазвичай спонукають усіх віруючих по-новому побачити й відчути себе в світі, вкотре скласти іспит сумління власним вчинкам, бажанням та думкам, стати добрішими, милосерднішими, уважнішими до оточуючих. А для людей, які перебувають у місцях неволі – це час для переосмислення, порозуміння, прощення та каяття.
Пасхальні дійства з нагоди Великодніх свят 12 квітня відбулися в установах управління пенітенціарної служби області. У Велику Неділю Пасхи у виправних колоніях (Коломийська ВК-41, Галицька ВК-128, Долинський ВЦ-118 та Івано-Франківська УВП №12) священнослужителі УГКЦ (о. Йосафат, о. Роман Дзюбак, о. Арсеній Панчак).

На празник Воскресіння Христового, в Івано-Франківському СІЗО відбулася святкова Служба Божа для ув'язнених, яку відслужив о.Арсен Панчак,помічник капелана та сотрудник храму Зіслання Святого Духа (м.Івано-Франківськ, вул. Коновальця, 105). Після богослужіння відбулося благословення пасок, яєць та іншої великодньої їжі для в'язнів.
Вітаючи вірян зі світлим святом Христового Воскресіння вони побажали їм незламної віри у спасіння їхніх душ через щиру молитву та швидкого повернення до свої близьких та рідних.
Після Великодньої відправи святковий обід проходив урочисто та побожно.
Упродовж наступних пасхальних днів у кімнатах виховної роботи для засуджених було організовано перегляд телерепортажів з урочистих заходів, богослужінь, проведено години спілкування про історію виникнення свята, пасхальні звичаї і традиції українського народу у стародавні часи.

За матеріалами прес-служби ДПтС України у Івано-Франківській області.




Немає коментарів:

Дописати коментар