Шукати в цьому блозі

четвер, 2 квітня 2015 р.

Опіка медиками пенітенціарної системи .

1 квітня 2015 року медиків Київського Слідчого ізолятора відвідав о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. Саме медики подбали, щоби ранку цього дня капелан разом з ними обійшов палати, в яких перебувають хворі в'язні, щоб підбадьорити їх словом і молитвою.
Лікарська сфера пенітенціарної системи, де люди відбувають покарання, а також є на досудовому слідстві, знаходиться у стані залишкового принципу фінансування. Також грає роль величезне навантаження, низька платня і, як наслідок, текучість кадрів. Тому кожен день роботи тут є непростим. Існує багато викликів, на які не завжди є адекватна відповідь через брак медикаментів та нестачу персоналу. Те, що називають «нештатними ситуаціями», відбувається чи не щодня. В цих умовах процес виснаження душевних і фізичних ресурсів людини - річ звичайна. Тому о. Костянтин, помолився, благословив лікарів і фельдшерів та заохотив медиків практикувати молитву й перебування в храмі, у інших святих місцях, щоб відновлювати духовні сили. У червні цього року організовуватиметься VI паломництво ДПтС України до Унівської Свято-Успенської Лаври. Працівників медичної частини о. Костянтин запросив приєднатися до прощі. Перебування "у Бога на долонях" допомагає оновити внутрішній
стан і здатність до ефективного служіння. Пенітенціарні паломництва відбувалися щорічно починаючи з 2008 року. Через певні обставини перерва сталася 2013 року. А минулого року на національній прощі до Зарваниці Блженного Василя Величковського було проголошено покровителем пенітенціарного служіння. Окрім професійного паломництва пенітенціарні службовці щороку долучаються до прощі Збройних Сил та інших силових структур України до Люрду і до Зарваниці.
 
Пенітенціарне душпасирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар