Шукати в цьому блозі

четвер, 24 вересня 2015 р.

В центральному апараті Державної пенітенціарної служби України відбулась нарада з підготовки навчального курсу капеланів.

24 вересня 2015 року у приміщенні центрального апарату державної пенітенціарної служби України відбулася нарада з метою організації курсу підготовки в'язничних капеланів у Білоцерківському училищі персоналу ДКВС України. Згідно закону про капеланство усі священики, що здійснюватимуть душпастирську опіку в органах і установах пенітенціарної служби, мають пройти спеціальне навчання для засвоєння мінімального рівня компетентності у кримінально-виконавчій сфері. 


У зустрічі взяли участь члени робочої групи від Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі»: В'ячеслав Когут - виконавчий директор Місії, о. Віктор Яценко (керівник Синодального Відділу Української Православної Церкви) і о. Костянтин Пантелей (керівник відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України) та від ДПтС України: Ігор Андрушко (начальник управління соціально-психологічної роботи із засудженими апарату ДПтС України), Віталій Хведчук (заступник начальника управління соціально-виховної та психологічної роботи апарату ДПтС України) та Олег Дука (начальник Білоцерківського училища професійної підготовки ДПтС України).

До програми 4 денного навчання вирішено включити три модулі:
- правова компетентність
- психолого-педагогічні дисципліни
- особливості душпастирства у пенітенціарній системі.

Навчання матиме також практичні й інтерактивні складові. В результаті священики різних Церков отримають посвідчення капелана. В першій хвилі навчання братимуть участь священики, що нині служать в установах попереднього ув'язнення.

Формування концепції навчання капеланів розпочалося з легкої руки Василя Кощинця (очільника Державного департаменту України з питань виконання покарань 2005 -2009 рр.) і його заступниці Наталії Калашник у листопаді 2007 року. Тоді на прохання Пенітенціарного душпастирства УГКЦ на базі Білоцерківського училища був органзований чотириденний семінарЦе послужило народженню нині прийнятої концепції навчання капеланів. У січні-лютому 2008 р. спільно з викладачами училища було погоджено 72-годинну програму навчання служителів Церков Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі» для здобуття необхідного рівня компетентності у кримінально-виконавчій сфері.
Фільм про семінар в Білоцерківському училищі


Пенітенціарне душпастирсво УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар