Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 вересня 2015 р.

На Одещині відбувається виїзне засідання правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі».

29 - 30 вересня 2015 року на базі органів й установ виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Одеській області триває виїзне засідання правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». У засіданні беруть участь начальник управління соціально-психологічної роботи із засудженими ДПтС України полковник внутрішньої служби Ігор Андрушко, керівництво управління та установ ДПтС України в Одеській області, члени правління Української Міжконфесійної Християнської Місії, а також представники  тюремного  служіння різних Церков на території Одеської області.

На початку зустрічі Ігор Андрушко поінформував присутніх про основні положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності священнослужителів (капеланів) в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України», а також про організаційно-правові засади діяльності Душпастирської Ради при ДПтС України. Заступник Голови правління Місії протоієрей Костянтин Пантелей привітав представників Церков, подякував керівництву Одеського управління ДПтС за гостинність і щиру співпрацю та розповів про підготовку першого засідання Душпастирської ради 13 жовтня. Відтак було проведено брифінг для представників ЗМІ, з метою ознайомлення суспільства з основними напрямками діяльності Душпастирської Ради при ДПтС України.

У рамках програми представники християнських Церков відвідали Південну виправну
колонію (№ 51) та Одеську установу виконання покарань (№ 21) управління ДПтС України в Одеській області, де познайомилися із щоденним служінням капеланів. На території Південної виправної колонії учасники зустрічі відвідали каплицю мученика Миколи, а також Дім молитви Християн Віри Євангельської. В Одеській установі виконання покарань вони побували у каплицях Олександра Невського та Воскресіння Христового. У ході відвідування обговорено напрямки співпраці щодо покращення душпастирської опіки над засудженими, які відбувають покарання в установах області.




З метою пожвавлення пенітенціарного служіння в Одеській Екзархії УГКЦ в заходах бере участь с.Михаїла Лизак, монахиня Згромадження Сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя (МНІ), з досвідом служіння для ув'язнених жінок. В заході бере участь також о. Григорій Драус, головний капелан РКЦ в Україні, один із організаторів міжконфесійного фахового навчання капеланів 2008-2009 рр. Після ознайомлення з умовами здійснення душпастирської роботи із засудженими на базі управління ДПтС України в Одеській області розпочалося засідання правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» за участю начальника управління ДПтС України в Одеській області Геннадія Георгієнко. Захід відкрив молитвою заступник Голови правління Місії протоієрей Костянтин Пантелей.

Начальник облуправління Геннадій Георгієнко щиро подякував за ту важливу роботу, яку щодня здійснюють представники Церкви з кожною людиною, даруючи віру та надію на світле життя. У свою чергу о. Костянтин Пантелей подарував керівнику книгу "Випробувані вогнем" авторства Голови Місії Рустама Фатуллаєва зі словами вдячності за порозуміння та підтримку.

В рамках виїзного засідання була розглянута низка питань:

1. Огляд пропозицій щодо внесення змін і доповнень до Положення про Душпастирську раду при ДПтС України.
2.   Узгодження позицій членів Правління Місії щодо курсів підготовки капеланів у Білоцерківському училищі ДКВС України.
3.   Роль Місії після створення дорадчого органу Душпастирської ради при ДПтС України: збереження Місії як незалежного органу для співпраці та формуванні позиції християнських Церков у Душпастирській раді.
4.     Спільні заходи Місії.


За матеріалами прес-служби управління ДПтС України в Одеській області

Немає коментарів:

Дописати коментар