Шукати в цьому блозі

понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Cоціальні дні у Збаразькій ВК №63

18 жовтня, в рамках проходження соціальних днів у вязниці, волонтери зі Львова подружжя Олега і Тані Чихарівських, які привезли з собою мощі Бл. Василя Величковського, покровителя вязничного служіння, і підготували презентацію про нього, разом з вязничним капеланом ВК №63 отцем Омеляном Колодчаком  відвідали засуджених жінок, що відбувають покарання у Збаразькій ВК №63, а також знаходяться на лікуванні у тублікарні закладу. Засуджені жінки і працівники вязниці мали змогу переглянути презентацію «Мученицький шлях Бл. Василя Величковського», а також почути цікаву розповідь про владику від волонтерів. «Сьогодні ви маєте можливість доторкнутися до мощей вязня, який з любові до Господа вибрав свій мученицький шлях, – звернувся до присутніх отець Омелян, – він, присутній тут у мощах, як колишній вязень розуміє ваші проблеми. Постарайтеся у його мученицькому шляху віднайти відповідь для себе, як змогти адаптуватися в родині, суспільстві після вашого звільнення. Завдяки таким, як владика Василь ми маємо наші храми, можливість ходити до них, ми маємо приклад великої віри.»

Під час перегляду презентації Таня і Олег розказали про мученицький шлях Блаженного Василя Величковського. Після чого отець Омелян сказав: «Ми спільно з вами на протязі презентації пройшли шлях вязня. Головною ниткою його шляху був заклик до молитви. Духово він зараз серед нас і фізично присутній у мощах. Він дивиться на вас, як на своїх сестер по нещастю і як покровитель вязнів хоче вам допомогти. Приступаючи до благословення мощами збудіть намір у своїй душі стати подібними до цього вязня. Через єлей скріпіться фізично. Нехай сила і міць випробування цього великого мужа, для якого завдяки молитві 10 років увязнення пройшли надто швидко, покріпить вас у вірі, відкриє надію і огорне любовю. Багато у вашому житті залежить від Бога. Майте віру і моліться і Господь вам допоможе пройти всі випробування.»

Всі присутні приступили до благословення мощами і мирування. Волонтери подарували для каплиці ікону Матері Божої Неустанної Помочі, яку так почитав Блаженний Василь Величковський, портрет Блаженного владики, у бібліотеку вязниці передали духовну літературу, всі засуджені отримали образочки, календарики, буклети, реліквії Блаженного.

Заступник начальника установи по виховній роботі Людмила Василівна Леськів подякувала гостям і отцю Омеляну за відвідини і подарунки, а засудженим жінкам побажала Божої опіки і памятати, що все у цьому світі тимчасове і їхнє перебування тут також.

Для покупки жінкам індивідуальних гігієнічних засобів було зібрано 300 євро.


Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар