Шукати в цьому блозі

вівторок, 5 січня 2016 р.

Напередодні свята Господнього Різдва пенітенціарні службовці прийняли Вифлеємський вогонь миру.

Вже вп'яте різдвяне привітання для керівництва і працівників Центрального апарату Державної пенітенціарної служби України, Управління ДПтСУ у м. Києві та Київській області та у Київському слідчому ізоляторі відбувається при нагоді передачі Вифлеємського вогню. 5 січня 2016 року, у переддень Навечір’я Христового Різдва, працівники Державної пенітенціарної служби України взяли участь в акції передачі символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Подія відбувалася в присутності членів Душпастирської ради при Державній пенітенціарній службі. Віфлеємський вогонь привезли пластуни  Анастасія Тихонова, Костянтин Гордійчук і Віктор Круц, які під час зустрічі розповіли працівникам Служби про історію традиції та її духовне значення. Вифлеємське світло протягом різдвяних свят буде перебувати у Чергових частинах установ і підрозділів ДПтС. В день Різдва воно також буде передано в’язням.

Участь у заході в Центральному апараті взяли перший заступник Голови Служби Петро Лейковський, заступник Голови Служби Сергій Оміновський, керівники структурних підрозділів та персонал апарату ДПтС України, речник Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ Державної пенітенціарної служби.

Члени Душпастирської ради при ДПтС України протоієрей Костянтин Пантелей, представник Української Греко-Католицької Церкви, і пастор Олександр Пухляк, представник Об’єднання Незалежних Харизматичних Християнських Церков України, в імені своїх співбратів з інших Церков поздоровили керівництво і співробітників Державної пенітенціарної служби України зі святом Господнього Різдва. Після читання з Євангелія від Луки кожен з присутніх від вогню з Храму Господнього Різдва у Вифлеємі запалив власну свічку, щоб принести символ миру, любові та добра до власного дому. Кожен охочий має можливість долучитися до світла Вифлеємського Вогню, що є символом правди, душевного спокою, солідарності до ближнього та миру до людей і світу. Після Молитви благословення під час відвідин напередодні Різдва Христового, о. Костянтин звернувся зі словом «джерелом наснаги, служіння кожного з нас є наша християнська родина, в ній плекаймо молитву і щиру любов», - сказав священнослужитель. 

Щороку вогонь беруть на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі він мандрує світом, перетинаючи сотні кордонів, щоб привнести людям у дім тепло, доброту, братерство, віру, злагоду та любов. Кожен охочий мав змогу долучитися до молитви-благословення, запалити свічку та принести Вогонь Миру до власних домівок.

Пенітенціарне душпастирсво УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар