Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 8 січня 2016 р.

Колядники принесли радість Господнього Різдва в'язням.

1. В часі святкування Господнього Різдва громада УГКЦ м. Чернігів під керівництвом ієромонаха Петра Лози, ЧНІ, відвідала жіночу виправну колонію 44 і Любецький центр соціальної адаптації для жінок "Переображення".








2. Як повідомила Прес-служба управління ДПтС України в Тернопільській області, Різдвяні святкові богослуження відбулися в установах виконання покарань Тернопільщіни.
Різдвяні свята у Збаразькій виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області (№ 63) розпочалися із святкового богослужіння. Капелан УГКЦ о. Омелян Колодчак привітав засуджених зі святами та побажали їм духовного відродження, зцілення душевних ран. До привітань приєднався і начальник установи Андрій Макар, який наголосив, - «потрібно зберігати у своїх серцях духовні традиції, тому що вони є запорукою нашого майбутнього. Гарна коляда, що сьогодні лунає усюди – це наша духовна історія, основа нашої віри і перемоги».

Також привітала засуджених жінок, заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи Людмила Леськів, яка звернула увагу всіх присутніх на те, що засуджені жінки до Різдвяних свят готувалися завчасно, вивчали колядки, проводили репетиції Різдвяного дійства, власними руками прикрасили шопку і виготовляли костюми. 


Не оминуло свято народження Ісуса Христа ув’язнених та засуджених Чортківської установи виконання покарань (№ 26). Дякуючи допомозі капеланів Чортківської установи виконання покарань (№ 26) отців Андрія Лемчука, Євгена Гаврилишина та монахиням монастиря «Сестер Пресвятої Родини» особи, які по волі обставин перебувають по ту сторону грат, мали змогу скуштувати смачної Різдвяної куті, якої було зварено поверх 100 літрів. Також отцями Андрієм Лемчуком та Євгеном Гаврилишином відправлено Святкову Літургію у храмі святого Апостола і Євангелиста Івана, що на території установи.


Немає коментарів:

Дописати коментар