Шукати в цьому блозі

неділю, 28 лютого 2016 р.

В неділю про Блудного сина відбулися пастирські відвідини в'язнів.

Неділя про Блудного сина у Львівській виправній колонії № 48

28 лютого 2016 року Божого у Неділю про Блудного сина, а в УГКЦ – день особливої опіки над в’язнями до Львівської виправної колонії № 48 разом з в’язничним капеланом – отцем Тарасом Миркою завітали ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ – отець-доктор Ігор Бойко та релігійно-громадська спільнота «Українська молодь – Христові», що діє у місті Стебник при храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ).
На початку отець Ігор звернувся до засуджених з коротким привітальним словом, а опісля ув’язнені разом з отцями молилися Божественну Літургію. Молодь також взяла участь у молитві, ба й навіть допомагали брату Олегу Нестору супроводжувати молитву своїм співом. 
По завершенні Літургії, спільнота представила в’язням пантоміму, котра є актуальною у житті кожного, а особливо промовляє в Рік Божого Милосердя, оскільки показує, що Господь любить нас завжди  і як добрий Батько, чекає на наше повернення. 
В часі проповіді, отець Ректор допоміг засудженим заглибитись у притчу про Блудного сина і пристосувати її до особистого життя, для того щоб донести до сердець ув’язнених довготерпеливу та зовсім незрозумілу для нас любов нашого Отця.
На завершення отець Тарас пригостив засуджених печивом, від імені в’язнів висловив отцю Ігорю та молоді слова вдячності. Завершилося свято теплим спілкуванням між в’язнями та гостями установи.





Брат Олег Нестор

Молитва в Івано-Франківській УВП (№ 12) у Неділю про Блудного Сина.


У Неділю про Блудного Сина, 28 лютого, яка також є днем особливої уваги УГКЦ до в'язничного служіння, в Івано-Франківській УВП (№12) традиційно відбулася Служба Божа для ув'язнених. Відслужив її о.Арсен Панчак, в'язничний душпастир та духовний наставник храму Зіслання Святого Духа (м.Івано-Франківськ, вул. Коновальця, 105, парох о.Віталій Дем'янець).
Присутні на Службі Божій мали нагоду також послухати Пастирське слово єпископа Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України з нагоди Дня особливої уваги для в’язничного служіння, яке зачитав о. Арсен.
Після Служби Божої в’язні спільно помолилися вервицю до Божого Милосердя, випрошуючи в Бога миру для України та необхідних ласк для усіх, хто перебуває в цій установі.

За матеріалами інформаційного центру Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ


З вихованцями Прилуцької виховної колонії зустрівся капелан.

З вихованцями колонії зустрівся о. Дмитро Горнакевич. Він передав одяг і взуття, пожертвувані доброчинцями для потреб підлітків.

У Київському слідчому ізоляторі відбулася молитва за ув'язнених.

У каплиці Йова Багатостраждального о. Костянтин Пантелей молився за засуджених і ув'язнених, які перебувають в Київському слідчому ізоляторі. Після молитви о. Костянтин відвідав.

Немає коментарів:

Дописати коментар