Шукати в цьому блозі

суботу, 6 лютого 2016 р.

Курязьку виховну колонію відвідали волонтери в супроводі священика.

5 лютого 2016 року до засуджених Курязької виховної колонії імені А.С. Макаренка завітали учасники туру «Діти – майбутнє України».

Духовне впровадження до зустрічі зробив о. Микола Семенович, настоятель Свято-Миколаївської парафії УГКЦ. 
Гості поспілкувалися з вихованцями про їх проблеми, переживання, побажання та плани на майбутнє. Такі зустрічі проводяться з дітьми у різних куточках України та різних дитячих установах в рамках проекту «Діти – майбутнє України».

Вихованцям установи дуже сподобався формат зустрічі з гостями. Ростислав Бьоме окрім того, що є співаком має дар підтримувати і мотивувати людей. Його виступ торкнув цих дітей, підтримав на дусі й дав надію. "Зустріч, які проводить Ростик тривають 3 години, а інколи довше, - розповідає волонтер Василь Возняк, - діти кажуть, що їм не потрібна перерва "Говори, мало времени" - просять, а вкінці ледь відпускають. Інколи ми перетягуємо трохи часу, але діти йому дуже вдячні. Він тисне кожного за руку і питає як ім'я, він каже "Ти можеш!", "В тебе все вдасться", "Немає слова неможу - береш і робиш", "З тебе можуть сміятися інші, але інколи це єдиний і саме твій шлях до мрії" - можливо, цих слів дітям ніхто ніколи не говорив. Проект "Діти - майбутнє України", який має гасло "100% наших дітей", має на меті перемінити ставлення суспільства до проблем дітей, шлюбу і сім'ї."

"Дуже вражений прийомом. Окрім того, що дуже доброзичливий персонал, який справді опікується вихованцями. Дуже добрі і відкриті діти. Один хлопчик відкрився і хвилин 40 говорив про свій досвід. Він немав батька... шукав заміну батька в авторитетів, які його "кинули". Розповів, що у колонії він зрозумів, що в нього є Батько. Я стояв, знімав і мене пройняло, хотілося плакати. Насправді нам всім потрібен батько. І лише з часом розуміємо, що досконалим батьком є лише Він. Саша зрозумів це вже у свої 18-ть." - поділився Василь Возняк.

Після висупу учасники заходу дали прес-конференцію в Харкові.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ за матеріалами прес-служби управіління ДПтС України у Харківській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар