Шукати в цьому блозі

четвер, 30 березня 2017 р.

У Києві представники Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України розлянули перспективу подальшої діяльності опорної кафедри при ІКВС

30 березня 2017 року у Києві відбулося чергове спільне засідання Душпастирської ради при центральному органі Міністерства юстиції для управління пенітенціарною системою України із керівництвом Департаменту пробації. Рада затвердила свій новий склад, зміни до положення, прийняла проект логотипу для офіційних документів та обговорила перспективи діяльності опорної міждисциплінарної кафедри при Інституті кримінально-виконавчої служби. 

На засіданні були присутні директор Департаменту пробації Олег Янчук, начальник Управління ресоціалізації засуджених та адміністративних стягнень Департаменту пробації Ірина Савицька та  начальник Відділу адміністративних стягнень у вигляді громадських та виправних робіт Віталій Хведчук. Інститут Кримінально-виконавчої служби представляли молодший науковий співробітник науково-дослідного центру з питань діяльності органів та установ ДКВС України Юлія Матвєєва і провідний інспектор сектору з організації науково-дослідної роботи Анастасія Вронська. Вони доповіли про проведення вже 6-го за чергою тренінгу на базі ІКВС для здобуття капеланами необхідного рівня компетентності для допуску до служіння у пенітенціарних установах. Також, від імені керівництва, запропонували проведення спільно з представниками від Церков і Релігійних Організацій круглого столу з питань медіації та примирення у травні 2017 року.

Душпастирська рада виступила за збереження у Києві закладу пенітенціарного профілю з навчальними та науково-дослідницькими функціями. В результаті обговорення діяльності опорної кафедри ми прийняли рішення:

1. Душпастирська рада бере за основу проект Положення про опорну кафедру, створений в ІКВС.
2. Душпастирська рада спільно з ІКВС створює робочу групу і розробляє проект на діяльність опорної кафедри протягом 2017/18 навчального року.
3. Душпастирська рада приготовляє подячний лист до керівництва ІКВС з проханням відмітити усіх співробітників та співробітниць інституту за проведення спільних заходів, перелічених у вкладці.

Взаємодія Душпастирської ради з Інститутом кримінально-виконавчої служби в рамках Опорної кафедри пенітенціарного душпастирства і пенітенціарної етики

Директор Департаменту пробації Олег Янчук наголосив на важливій ролі Церков і релігійних Організацій у здійсненні пробації як комплексу реабілітаційних програм соціального супроводу правопорушників. Також він поінформував про розробку Білоцерківським училищем програми дистанційної підготовки спеціалістів пробації. На завершення Голова Душпастрської ради протоієрей Костянтин Пантелей повідомив про процес підготовки до проведення Конгресу Міжнародної Асоціації В'язничних Капеланів (IPCA-Europe) у Києві 2018 року та подякував чільним посадовцям Міністерства юстиції за сприяння розвитку взаємодії. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар