Шукати в цьому блозі

середу, 8 січня 2020 р.

В день Різдва Христового відбулися богослужіння і відвідування в'язнів у пенітенціарних установах

У різдвяні дні відбуваються святкові богослужіння та відвідини в'язнів в багатьох пенітенціарних установах України. У центрі уваги Церкви є також персонал Державної пенітенціарної служби України, який перейшов на посилений режим несення служби. 7.01.2020 р. Вифлеємський вогонь миру прийняли пенітенціарії у Київському слідчому ізоляторі та в Бучанській виправній колонії № 85. Протоієрей Костянтин Пантелей передав Вифлеємський вогонь хворим у медчастині, ув'язненим чоловікам, жінкам та неповнолітнім, що утримуються у Київському слідчому ізоляторі, а відтак в'язні, що знаходяться на лікуванні у міжобласній лікарні пенітенціарної системи у колонії № 85.


7 та 8 січня у Львівській установі покарань (№ 19) та Личаківський виправній колоній (№ 30) відбулися святкові богослужіння, які очолили в’язничні капелани Львівської архиєпархії УГКЦ – о. Тарас Мирка та о. Олег Нестор. Участь у богослужіннях взяли ув’язненні та працівники пенітенціарних установ. Напередодні, а саме, у святвечір, капелани, завдяки жертводавцям, подбали про страви до святої вечері для засуджених. У сам день свята священники потішили присутніх пампушками. Під час спільної зустрічі з отцями-капеланами прославляли колядою новонародженого Христа.



РІЗДВЯНЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ДУ «ДАР’ЇВСЬКА ВИПРАВНА КОЛОНІЯ (№10)»

08.01.2020 року по запрошенню отця Юрія Стронянського – в’язничного капелана Української Греко-католицької церкви та братів-семінаристів Львівської семінарії Святого Духа, з нагоди відзначення Різдва, в державній установі «Дар’ївська виправна колонія (№10)» для засуджених було проведено Літургію та Різдвяну коляду, адже в зміні антисоціальної спрямованості та переорієнтації засуджених велику роль відіграють християнські цінності, тому їх розвиток та утвердження займають одну з провідних ролей в соціально-виховній роботі із засудженими.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар