Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 січня 2020 р.

Йорданські відвідини в'язнів

Богоявленські відвідини є дуже важливою та очікуваною подією і для в'язнів, і для службовців з персоналу пенітенціарних установ. З Йорданською водою священики  побували у лічниці Бучанської ВК 85, Івано-Франківському, Львівському, Чортківському, Новгород-Сіверському, Чернігівському та Київському слідчих ізоляторах. В'язні запасаються Хрещенською водою і більшість з них справді бережуть її протягом року та ставляться до неї як до великої святині.


У день Богоявлення Господнього в Івано-Франківській установі виконання покарань №12 відбулася святкова Служба Божа, яку відслужив о.Арсен Панчак, референт пенітенціарного служіння Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та сотрудник храму Зіслання Святого Духа (м.Івано-Франківськ, вул.Коновальця, 105, адміністратор о.Михайло Віхоть).

Опісля, відбулося Велике Йорданське водосвяття для в'язнів та працівників  цієї установи. На завершення о. Арсен поблагословив присутніх освяченою водою та побажав, щоб через споживання Богоявленської води кожний отримав оновлення, очищення, здоров’я й Божу благодать як для душі, так і для тіла.

Благословення Йорданською водою осіб, позбавлених волі, а також пенітенціаріїв, яке уділили в'язничні душпастирі та сотрудники храму Зіслання Святого Духа УГКЦ (м.Івано-Франківськ, вул.Коновальця,105, адміністратор о.Михайло Віхоть) о.Арсен Панчак та о.Василь Сливоцький відбулося 28 січня.


Душпастирі привітали керівника установи п. Володимира Атаманюка, працівників пенітенціарної служби та уділили благословення Йорданською водою. Також священники відвідали камери із неповнолітніми в'язнями, жінками та засудженими до довічного позбавлення волі. 



19 січня 2020 року, у свято Богоявлення, на Аскольдовій Могилі традиційно освячують воду для вірян. Не забувають і про в'язнів. Відвідини в'язнів у Київському слідчому ізоляторі та у відомчій лікарні на території ВК № 85 з хрещенською водою супроводжувалося проповіддю і благословенням. Особливо цього дня чекають хворі в'язні, що знаходяться на лікуванні. 20 січня священик Костянтин Пантелей привітав персонал ДКВС із святом Хрещення Господнього.

Відбулися відвідини з Йорданським благословенням ув'язнених у Чернівецькому ізоляторі. Тут по особливому об являється Ісус для тих кого увязнило зло! А найціннішою нагородою для нас після знайомлення в'язнів з Ісусом було бажання одного із тяжко засуджених охреститися!!!

19 січня, на свято Богоявлення Господнього, в’язничні капелани ЛА УГКЦ о. Тарас Мирка та о. Олег Нестор помолилися Божественну Літургію та Велике Йорданське водосвяття у Личаківській виправній колонії №30 та Львівській установі виконання покарань №19 (Слідчий ізолятор).
Опісля, впродовж декількох днів, капелани благословляли персонал і місця їхньої праці та ув’язнених. Йорданські відвідини стали доброю нагодою для спілкування та спільної молитви. Отці-капелани мали змогу почути проблеми чи радості кожного, а також надати душпастирську опіку усім охочим.




Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


Немає коментарів:

Дописати коментар