Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 3 січня 2020 р.

Напередодні свята Господнього Різдва Вифлеємський вогонь миру отримали пенітенціарні службовці

03 січня 2020 року душпастирі Церков-учасниць Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі"  разом з представниками Національної скаутської організації "Пласт" привітали службовців ДКВС з прийдешнім Різдвом та передали Вифлеємський Вогонь Миру.
Напередодні свята Господнього Різдва персонал Адміністрації державної кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України, Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації, і Київського слідчого ізолятора вітали Голова правління Місії священик Костянтин Пантелей, представник УГКЦ; Владислав Ласкута і Дмитро Лавриненко - пастори УЦХВЄ, священик Геннадій Галушка - представник ПЦУ. 



Привітання відкрили фрагменти читання з Книги пророка Ісаї 9:1-6, після яких кожен з гостей взяв слово та побажав працівникам, щоб світло віри, яке несе в собі промінчик миру та добра кожному, хто потребує любові, зігріває, дарує тепло серцям та допомагає робити добрі справи і приймати відповідальні рішення.

Душпастирі засвідчили християнську єдність у пенітенціарному служінні і проповіді істини Воплочення Божого Слова. Звичай повідомлення євангельської вісті про Господнє Народження підтримується в'язничними капеланами і пластунами. Вперше до чергових частин органів управління і установ пенітенціарної системи Вифлеємський Вогонь було передано 2012 року як знак єднання християн. Впродовж років, для багатьох в Україні це стало важливим символом під час святкування Різдва Христового. Тому світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

Довідка:

Акція започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, військових частинах, в'язницях, сиротинцях тощо.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.Українській громаді дванадцятий рік поспіль передається Вифлеємський Вогонь Миру. В Україну Вифлеємський Вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України. 

Привітання у Центральному МРУ

Привітання в Адміністрації ДКВС 

Привітання у Київському слідчому ізоляторі

Немає коментарів:

Дописати коментар