Шукати в цьому блозі

четвер, 5 листопада 2020 р.

Вихованці Кременчуцької підліткової колонії обговорювали книгу Віктора Франкла

05 листопада 2020 року відбулася зустріч в Zoom з вихованцями Кременчуцької колонії для неповнолітніх за прочитаною книгою Віктора Франкла "Людина в пошуках справжнього сенсу". Такі зустрічі з волонтерами-студентами проходять регулярно за сприянням керівника Центру Академічного душпастирства о. Ярослава Павлюка й сектору соціально-виховної і психологічної роботи.

Впровадженням до зустрічі послужила презентація о. Ярославом автора книги, яку обговорювали з вихованцями. В ній була представлена історія життєвого вибору відомого психотерапевта, автора логотерапії Віктора Франкла. Його перемоги над найгіршими життєвими обставинами, пов'язаними з втратою ближніх і тривалим ув'язненням у концентраційних таборах нацистської Німеччини.

Вихованці обговорили з волонтерами і священиками те, що торкнуло їх у книзі. Що, прагнення щастя чи віднайдення сенсу робить життя людини наповненим і щасливим? Як сприймати трагедію болю, провини і смерті? Що допомогло в'язню Освенцима пережити лихоліття й ходіння перед лицем неминучої смерті, зберігаючи гідність людини й допомогти іншим співв'язням?


Діалог тривав у дві сесії з перервою на обід. Волонтери Софія Суха, Софія Дунець, Ольга Сатіна, Таїсія Савуляк провадили діалог на теми роздумів, представлених у книзі та власних життєвих досвідів. Вихованці поділилися своїм розумінням пошуку смислів, переживання провини і прощення, всупереч помилок, що трапились в житті. Модерував зустріч отець Ярослав Павлюк.


Підсумовуючи діалог, отець Костянтин Пантелей розповів про переосмислення свого служіння внаслідок прочитання книги Віктора Франкла: "Мені як в'язничному душпастиреві, також не раз приходилося помилятися. Наприклад, це стосувалося намагання пояснити причини злочину, який скоїла людина, різними зовнішніми й суто механічними обставинами. Це спричиняло ефект часто протилежний від очікуваного полегшення ситуації людини у місцях позбавлення волі, адже виключало необхідність покути і прощення".


Наприкінці зустрічі о. Костянтин звершив молитву й благословення учасників.

#PenitentiaryEthics #неповнолітні #Кременчуцька_виховна_колонія

Немає коментарів:

Дописати коментар