Шукати в цьому блозі

четвер, 12 серпня 2021 р.

В Івано-Франківській УВП №12 продовжуються навчання для пенітенціаріїв, які проводять в’язничні капелани

Завдяки сприянню керівництва УВП №12 в’язничні капелени о.Арсен Панчак та о.Василь Сливоцький отримали можливість відновити душпастирську працю для працівників установи через включення до планів спеціальної підготовки персоналу факультативного предмету Пенітенціарна етика.

9 серпня 2021 року священники провели з персоналом чергову зустріч, яка була присвячена темі профілактики професійної деформації та емоційного вигорання пенітенціаріїв, подолання гніву й протистояння депресії.

В ході зустрічі були обговорені проблеми впливу середовища, в якому здійснюється службова діяльність працівників кримінально-виконавчої служби,  специфічних особливостей умов праці, які накладають відбиток на особистість працівника та спричиняють негативні зміни в ній, як професійна деформація та емоційне вигоряння. 

Повернення соціально-розадаптованих людей до життя у суспільстві має велику цінність. Тому складна праця пенітенціарія позначається високою духовно-фізичною, інтелектуальною, морально-психологічною й соціально-педагогічною складовими. Збереження здоров’я працівників, плекання професійної етики, постійна суспільна комунікація, залучення найбільш плідних і життєздатних сил громадянського суспільства у різноманітних програмах  – головні пріоритети кадрової служби ДКВС. 

На завершення зустрічі душпастирі звернули увагу присутніх на ролі молитви, важливості читання Слова Божого, адже всі книги дають знання, але Біблія змінює життя та подарували працівникам установи Святе Письмо. 

Служіння капеланів для потреб персоналу пенітенціарних установ допомагає не лише в часі профілактичних та відновлювальних заходів, але й у повсякденній діяльності особового складу. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар