Шукати в цьому блозі

четвер, 26 серпня 2021 р.

ДЕНЬ МОЛИТОВНОЇ СОЛІДАРНОСТІ В'ЯЗНИЧНИХ ДУШПАСТИРІВ

25 серпня 2021 року відбувся день молитви Міжнародної асоціації в'язничних капеланів. IPCA Worldwide Day of Prayer Meeting. Тема Міжнародного Дня молитви - "Озираючись назад, оглядаючись навколо, дивлячись вперед!"



Розпочалась онлайн-зустріч читанням з ІІ Послання Ап. Павла до Коринтян 1:3-5:
"Благословен Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець усякого милосердя і Бог усякої втіхи, що втішає нас у всім нашім горі, щоб ми могли втішити тих, які у всяких скорботах, тією втіхою, якою Бог нас самих утішає. Бо як маємо в собі Христових страждань повну ущерть міру, так і маємо через Христа повну ущерть міру утішення".
Після молитовної призадуми над прочитаним текстом відбулося спільне моління та діалог учасників он-лайн зустрічі.
Отче Боже, ми озираємося на пандемію COVID, яка так глибоко і сильно вплинула на всіх нас
продовжує кидати нам виклик і донині. Будь ласка, підтримуй та надихай в’язничних капеланів
світу, які протягом останніх 18 місяців поралися зі своїм служінням.
Ми молимось за капеланів, які проводили час віч-на-віч із в’язнями, і тих, хто не міг особисто відвідувати в’язниці. Ми молимось за в’язнів, які провели занадто багато часу у своїх камерах та поза можливістю відвідування родичів та друзів. Ми молимось за тих капеланів, які страждали через погане самопочуття або померли через COVID пандемію.
Ми молимось за капеланів, які відчувають себе розчарованими, втомленими та на вичерпанні своїх сил. Ми молимось за капеланів, які покинули служіння через важкий тягар душпастирства під час пандемії, або тих, хто чиє служіння у в’язниці було заблоковане, а духовні потреби в’язнів і персоналу ігнорувалися. Господи, у Твоєму милосерді, вислухай нашу молитву
Господи Боже, ми передаємо у Твої руки невизначеність майбутнього року. Ми молимося за те, щоб капелани в’язниць повернулися до свого служіння та здолали страх і тривогу, яку
деякі відчувають. Ми молимося подай захист над ними, над в’язнями та тюремним персоналом.
Ми молимось за тюремних капеланів, які все ще страждають від наслідків COVID-локдауну, і тих, хто
боролися з ізоляцією й самотністю під час національного карантину та обмежень. Ми молимось за капеланів, які борються з поганим психічним здоров'ям після важких 18 місяців, щоб їх можна було підтримати, заохотити та зцілити.
Ми дякуємо Тобі за зусилля медперсоналу і молимося, щоб усі ті, хто живе і працює у в'язницях могли мати доступ до вакцинування. Господи, у Твоєму милосерді, вислухай нашу молитву
Господи Боже, коли ми дивимося у майбутнє, споряди нас силою, надихни і підтримай в’язничних капеланів по всьому світу, хто прагнуть принести життя, світло та милосердя тим, хто під їхньою опікою. Ми молимось, щоб Твій Святий Дух усунув будь-які перешкоди на їхньому шляху і дав їм стійкості, миру та сили на найближчі місяці.
Ми дякуємо, що за відсутності тюремних капеланів у деяких в’язницях Ти продовжував змінювати життя ув’язнених та оживляв їх навіть у темні часи. Ми молимося, щоб нове покоління в’язничних душпастирів піднялося і понесло Твоє послання любові й ласки до в’язнів у всьому світі. Господи, у Твоєму милосерді, вислухай нашу молитву.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ
За матеріалами IPCA Worldwide Day of Prayer Meeting

Немає коментарів:

Дописати коментар