Шукати в цьому блозі

четвер, 25 серпня 2022 р.

Всесвітній день молитви IPCA 2022 (Міжнародна Асоціація в'язничних капеланів)

 



Щороку 25 серпня IPCA запрошує капеланів і тих, хто цікавиться тюремним служінням, приєднатися до спільного дня молитви за в’язниці.

Тема: «Господи, навчи нас бути цілителями у світі, розділеному ненавистю».

Всемогутній Боже!

Ти створив нас усіх і любиш нас, Ти насолоджуєшся створенням Твоєї людської веселки, яка охоплює землю з кольорами шкіри від найчорнішого ебоніту до блідо-білого а між ними вивітреного червоного і шафранного. Ми всі діти Всесвіту незалежно від раси, віросповідання чи статі. Нам призначено поділіться повітрям цієї планети в мирі та достатку. Але жадібність і страх спотворили сотворену Тобою людину. Ми зробили планету місцем війни, голоду, бездомності, злочинності та болю. І всередині тюремних стін у в'язницях і таборах по всьому світу, Твої діти страждають. Багато країн постраждали від корупції своїх лідерів, економіка падає, уряди банкрутують, лідери вбиті, переважають фейкові новини, дезінформація та спотворення історії, не кажучи вже про незліченні смерті, спричинені цією нестерпною пандемією. Все це спричинено нашою людською нерішучістю. Пробач дурість і невдячність людського роду. Веди нас, щоб зцілити твердість наших сердець і пробуди нас усіх до праці заради справедливості та миру. О великий Боже всіх народів, почуй сьогодні нашу молитву.

В ім'я Ісуса . Амінь.


ГОЛОС ІЗ СВЯТОГО ПИСАННЯ:
Читання Діянь Апостолів: (Діяння 16, 19-40)

19 Побачивши її пани, що їхня надія на заробіток пропала, схопили Павла й Силу і потягли на майдан до влади. 20 Привівши ж їх до воєвод, сказали: «Ці люди колотять наше місто; це юдеї. 21 Вони навчають звичаїв, яких нам, римлянам, не дозволено ані приймати, ані виконувати.» 22 І натовп кинувся на них спільно, а воєводи, здерши з них одежу, звеліли їх сікти різками; 23 завдавши їм чимало ран, кинули у в'язницю, наказавши тюремникові пильно стерегти їх. 24 Він же, прийнявши такий наказ, вкинув їх у в'язницю до самої середини й забив їх ноги у колоди. 25 Павло та Сила опівночі молилися і співали Богу, а в'язні слухали їх. 26 Раптом зчинився землетрус великий, так що підвалини в'язниці затряслися: зненацька відчинилися всі двері, і кайдани на всіх розв'язалися. 27 Якже прокинувся тюремник і побачив відчинені темничні двері, витяг меч і хотів себе вбити, гадаючи що в'язні повтікали. 28 Аж тут Павло скрикнув голосом великим, кажучи: «Не завдавай собі ніякого лиха, всі бо ми тут!» 29 І, попросивши світла, тюремник ускочив до в'язниці й, тремтячи, кинувсь у ноги Павлові та Силі; 30 а вивівши їх звідти, мовив: «Панове, що мені слід робити, щоб спастися?» 31 Ті відповіли: «Віруй у Господа Ісуса, і спасешся ти і твій дім.» 32 І вони йому звіщали слово Господнє і всім, що були в його домі. 33 А він, узявши їх тієї години вночі, обмив їхні рани й охристився з усіма своїми. 34 Як же запровадив їх до себе в господу, то накрив стіл і веселився з усім домом, який увірував в Бога. 35 Коли настав день, воєводи послали лікторів, кажучи: «Відпусти тих людей.» 36 Тюремник доніс ті слова Павлові: «Прислали воєводи, щоб вас відпустити; виходьте ж тепер і йдіть собі в мирі.» 37 Але Павло промовив до них: «Нас, римлян, без судової розправи прилюдно вибили різками і кинули в тюрму, а тепер потай нас виганяють? Ні бо! Нехай самі прийдуть і виведуть нас!» 38 Ліктори донесли ці слова воєводам. А ті, почувши, що вони римляни, злякались 39 і, прийшовши, попросили в них вибачення; а як вивели, попросили вийти з міста. 40 Вони, вийшовши з в'язниці, зайшли до Лідії і, побачившися з братами та втішивши їх, вийшли.

ГОЛОСИ МОДЕРНИХ ЧАСІВ

• «Ніхто не уникнув поранення. Ми всі люди зранені фізично, емоційно, розумово чи духовно. Головне питання полягає не в тому, як ми можемо приховати свої рани? тому нам не потрібно соромитися, але «Як ми можемо поставити свою зраненість на службу іншим?» Коли наші рани перестають бути джерелом сорому і стають джерелом зцілення, ми стаємо пораненими цілителями». – Генрі Ноуен

• «У цьому світі є світло, цілющий дух, могутніший за будь-яку темряву, з якою ми можемо зіткнутися. Іноді ми втрачаємо цю силу з поля зору, коли є страждання, занадто багато болю. Тоді раптом дух з’явиться в житті звичайних людей, які чують заклик і відповідають незвичайним чином». – Свята Мати Тереза ​​з Калькутти

• «Ісус сказав: недостатньо обмежити свою любов до власної нації, власної раси, власної групи. Ви повинні відповідати любов’ю навіть тим, хто  знаходиться поза нею, відповідати любов’ю тим, хто вас ненавидить. Ця концепція дозволяє людям жити разом не як нація, а як людський рід. Зараз ми перебуваємо на тому етапі історії, коли ми або зробимо цей крок, або загинемо», – Кларенс Джордан.

• «Господи, зроби мене знаряддям Свого миру. Там, де ненависть, дозволь мені посіяти любов; де є шкода – помилування; де є сумнів – віру; де є відчай  надію; де темрява  світло, а де смуток  радість. О Божественний Учителю, дай мені не стільки шукати розради, скільки потішати, не стільки бути зрозумілим, скільки зрозуміти; не стільки бути коханим, скільки любити. Бо саме в даванні ми отримали, саме в прощенні ми отримуємо прощення, і саме в смерті ми народжуємося для вічного життя» – Св. Франциск Ассізький

ЗАСТУПНИЦТВО ГРОМАДИ:

ВЕДУЧИЙ: Як одна спільнота в’язничних капеланів у всьому світі, давайте звернемо наступні прохання до нашого Господа, щоб ми могли стати цілителями тих, хто цього потребує. На кожен заклик давайте відповімо:

РЕФРЕН: ГОСПОДИ ІСУСЕ, ЗРОБИ НАС ЦІЛИТЕЛЯМИ, ЯКИМИ ВИ!

1. З ув’язнених у всьому світі: тих, хто все ще перебуває під вартою та очікує суду за своїми справами, а також тих, хто знемагає, і судам не видно кінця; а також тих, хто вже засуджений і відбуває покарання, нехай вони отримають витривалість та силу духу, щоб витримати труднощі перебування у в’язниці, і щоб несправедливо звинувачені отримали справедливість, на яку вони заслуговують, і щоб ті, кого визнано винними, мали почуття відповідальності за саме за те, що вони зробили погано, ми молимось. (R)

2. Ми молимося за сім’ї ув’язнених, нехай вони знайдуть силу та розраду, щоб мати змогу супроводжувати своїх близьких у в’язниці в їхніх пошуках реабілітації та реінтеграції в суспільство. (R)

3. Нехай жертви злочинів і насильства знайдуть для себе справжню справедливість, яка зцілює і відновлює, а не жадають земної помсти тим, хто їх образив, молимося. (R)

4. Ми молимося, щоб співробітники виправних закладів і працівники в’язниць у всьому світі завжди нагадували про високу гідність їхньої роботи, допомагаючи ув’язненим відновити усвідомлення своєї людської гідності. (R)

5. Ми молимось за тих, хто обіймає державні посади, особливо тих, хто бере участь у розробці політики щодо кримінального правосуддя, щоб вони прагнули працювати за справедливість, яка зцілює та відновлює, одночасно відстоюючи права та гідність тих, хто перебуває у в’язниці! (R)

6. За країни, які перебувають у стані війни, особливо Росії та України, що їхні конфлікти змогли незабаром бути вирішені та щоб було припинено насильство, яке чиниться між собою через відмінності в політичних поглядах; ненависть, викликана грубими словами, смертоносною зброєю чи холодною байдужістю. Нехай наші домівки, наші нації та країни в усьому світі стануть гаванями миру, МИ МОЛИМОСЯ. (R)

7. МОЛИМОСЯ за благодать бачити кожну людину, особливо в’язнів, їхні сім’ї та навіть їхні жертви такими ж дітьми Божими, як ми, незалежно від раси, мови, культури, ідеології та політичних переконань! (R)

8. За зцілення та справедливість для всіх тих, хто зазнав насильства та дискримінації, особливо в країнах, де процвітають хабарництво та корупція, політичні та позасудові вбивства та панує безкарність, а також за силу навчати інших, особливо наших дітей, як вирішувати розбіжності без жорстокості та з повагою, а також мужність проявляти це у власній поведінці, МИ МОЛИМОСЯ! (R)

9. Ми молимось за мудрість пізнати правду та розрізнити правильне від неправильного, правду від брехні, особливо в цей час, коли фейкові новини поширюються особливо в соціальних мережах, які мають великий вплив особливо серед молоді! (R)

10. Ми молимось за солідарність у нашій глобальній людській сім’ї, щоб мати змогу сприймати історії та досвід тих, хто відрізняється від нас самих, і відповідати з повагою! (R)



Ведучий: Боже, Отче наш, вислухай молитви Твоїх вірних, будь милосердним до нас і заохоти нас прославляти різні обличчя Христа в нашому поклонінні, і щоб ми могли сміливо відповісти на заклик Святого Духа діяти разом, щоб покласти край насильству і несправедливості, і що ми можемо працювати разом, щоб захистити тих, хто найбільш вразливий і найбільше потребує. Ми просимо цього через Ісуса Христа, нашого Господа. Амінь


МОЛИТВА ГОСПОДНЯ: Ведучий: Давайте всі разом помолимося молитвою, якої навчив нас наш Господь Ісус Христос, на наших рідних мовах.


ЗАКЛЮЧНА МОЛИТВА: Усі: 

Отче, ти є Володарем життя і смерті. Все, що ми маємо, — твоє, і ми дуже сильно тебе любимо. Лише один твій дотик відновлює хворих, зцілює розбитих і просвітлює темряву. Тільки Ти можеш це зробити, тільки Ти, тому ми просимо, щоб Ти був із тими, хто зараз хворіє на COVID 19 чи будь-якою іншою серйозною хворобою, що загрожує життю, а також із тими, хто страждає на емоційні та психологічні захворювання, і з тими, хто живе злочинним життям. А також тих, хто через них страждає в місцях позбавлення волі. Нехай вони відчують вашу люблячу та цілющу присутність. Нехай вони відчують твою силу, нехай пізнають твою любов, нехай їхні тіла будуть переповнені Твоїм світлом і правдою, Твоєю цілющою силою. Так само, як це було на початку, як Ти спочатку задумав нас. 

Про все це я молюся в ім’я Ісуса Христа. Амінь. 

БЛАГОСЛОВЕННЯ: Господи Боже, чиї благословення сягають кінців землі, Ти показуєш нам Свою любов у житті, смерті та воскресінні Ісуса, Якого ми називаємо Спасителем і Господом. Утверди нас у нашій спільній вірі, щоб ми могли ходити разом з Тобою та один з одним. Пошли Своє благословення на свій народ на Землі, щоб те, що ми почали в Дусі, могло бути доведено до завершення Твоєю силою. Тобі слава і честь нині і навіки.




Немає коментарів:

Дописати коментар