Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 березня 2023 р.

Завершилась душпастирська практика семінаристів випускного курсу для ознайомлення з в'язничним служінням

21 березня 2021 року завершилася пенітенціарна душпастирська практика випускників Київської Трьохсвятительської Cемінаії УГКЦ. Студенти шостого курсу відвідали Державну установу "Київський слідчий ізолятор" й провели заняття з неповнолітніми, утримуваними у слідчій в'язниці. 

В рамках душпастирської практики з в'язничного служіння семінаристи-випускники з Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ ознайомилися з музеєм слідчого ізолятора, побутовими умовами для в'язнів, з функціонуванням пастирської опіки у слідчому ізоляторі. Супроводили майбутніх священиків під час перебування у закладі офіцери сектору соціально-виховної та психологічної служби. Вони відповіли на питання щодо порядку утримання в'язнів різних категорій та норм режиму і безпеки, а також заходів психологічного супроводу ув'язнених.

Для більшості братів досвід відвідування пенітенціарної установи стався уперше. Під час зустрічі семінаристів з неповнолітніми відбувся щирий діалог про покликання й віру. Юнаки 15 - 17 років пережили час живого спілкування та ділення думками.

У другій половині дня 21 березня відбулося чергове теоретико-методичне заняття у приміщенні Патріяршої Курії УГКЦ. Протягом заняття майбутні священики отримали знання про структуру пенітенціарної системи України, основні мотиви до служіння та Маґістеріум Церкви про проблему злочину, відповідальності і соціальної інтеграції. Проводив зустріч протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Куріїі УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. У практичному досвіді крок за кроком брати семінаристи відкривають багатоманітні грані священничого служіння, усе багатство місії християн у сучасному світі.

Світлини

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар