Шукати в цьому блозі

неділю, 15 лютого 2015 р.

Святкові відвідини в'язнів.

У свято Стрітення світло має особливе, символічне значення, так само, як і допомога потребуючим. Йдучи за словами Ісуса Христа: "Все, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили" (Мт 25,40).  15 лютого 2015 року капелани з волонтерами привітали в'язнів. Відбулися святкові богослуження в установах Чорткова, Івано-Франківська, Львова.

В установах виконання покарань на Франківщині (Коломийська ВК-41, Долинський ВЦ-118, Галицька ВК-128) відбулися святкові богослужіння з нагоди свята Стрітення Господнього. капелани провели чин освячення стрітенських свічок та розповіли засудженим біблійну історію походження свята Стрітеня, як пам'ять про те, коли Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського храму Ісуса Христа на 40-й день після його народження. Їх зустрів там сивий Симеон, який чекав зустрічі з Господом вже багато років. Симеон був праведником і від Духа Святого був сповіщений, що він зможе померти лише тоді, як побачить Ісуса Христа. Перед смертю старець Симеон сповістив, що немовля, яке нарешті йому судилося побачити, вийде на “служіння спасіння людей”. Вогонь цієї свічки, за словами священнослужителів, символізує духовне світло, що явилося у світ разом зі Спасителем і освітлює дорогу до головної Зустрічі християн.

Цього дня в Коломийській виправній колонії №41 відбулася концертна програма “Розколяда” за участю церковного хору церкви Різдва Богородиці міста Отинії під керівництвом пароха церкви декана Отинійського деканату мітрофорного протоієрея отця Василя Мельничука. Саме цього дня завершуються різдвяні свята і в останнє в році виконують колядки. Участь у розколяді взяли близько 170 засуджених.

Капелан Чортківського слідчого ізолятора о. Євген Гаврилишин та священик домініканського ордену громадянин Польщі Tomasz Slowinski у церкві святого Апостола та Євангеліста Івана, що на території установи відслужили святкову Літургію з нагоди Стрітення Господнього, а також освятили воду та Стрітенські свічки.

У Копичинській виправній колонії №112 представник релігійної громади УГКЦ, провів святкове Богослужіння в каплиці, що діє в установі. Під час урочистих священнодійств освячено воду та свічки. 

14 лютого є Міжнародним днем дарування книги - одне з наймолодших свят в календарі. У Збаразькій виправній колонії № 63 в приміщенні клубу відбулась зустріч засуджених жінок з волонтером Греко-Католицької Церкви Світланою Довгополою. Під час зустрічі вона цікаво розповідала про книгу, наголосила, що «книга - це джерело мудрості і знання, разом з нею ми вчимося пізнавати світ, мандруємо у минуле і можемо одним оком подивитися у майбутнє». Як завжди Світлана приїхала до засуджених з добрим словом і подарунками. Подарунки були не звичайні - це книжки. На завершення Світлана Довгопола наголосила, що завжди приємно отримати у подарунок цікаву книжку і вручила кожній жінці на пам`ять про зустріч.

Капелан о. Роман Пушка, адміністратор парафії Святих Володимира і Ольги у м. Ніжин, організував до свята акцію «Подаруй світло в’язням». До акції долучилися добродії Михайло Булигін, Світлана Борисюк, Сергій Головко та парафіяни громади. Закуплені енергозберігаючі лампочки були передані для Прилуцької виховної колонії для неповнолітніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар