Шукати в цьому блозі

суботу, 5 листопада 2016 р.

В Івано-Франківській Архиєпархії відбулися заходи УГКЦ до Дня Ювілею Божого Милосердя для в’язнів

В рамках заходів УГКЦ до Дня Ювілею Божого Милосердя для в’язнів, проголошеного Папою Франциском 6 листопада 2016 року у пенітенціарних установах відбуваються зустрічі з ув’язненими за участю в’язничних душпастирів, волонтерів та людей доброї волі, які діляться з засудженими любов’ю, теплом сердець та свідчать про безмежне Боже Милосердя до кожного. До Дня Ювілею Божого Милосердя також в Івано-Франківську волонтери відвідали УВП №12 та принесли засоби гігієни, а також чимало теплого одягу. 

Відвідини відбулися також в контексті тренінгу для волонтерів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ: “Долаючи мури: від ізоляції до порозуміння”, присвяченого служінню в місцях позбавлення волі, який відбувся в Івано-Франківську за підтримки Відділу душпастирства УГКЦ у пенітенціарній системі України з 4 по 5 листопада. У навчанні брали участь 26 осіб. Програма заходу включала наступні теми:

- Богословське впровадження.
- Фрагменти документального фільму «Служіння УГКЦ для ув'язнених». В’язничне середовище як зона відчуження від суспільства.
- «Участь Церкви у процесі реінтеграції правопорушників до суспільства.»
- «Роль спільноти волонтерів.»
- «Вплив обставин ув’язнення на особу.»
- «Про дар свободи.»
- «Мистецтво в’язнів промовляє до нас.»
- «Розвиток волонтерського служіння.»





о. Арсен Панчак, референт Івано-Франківської Архиєпархії з душпастирства у пенітенціарній системі України

Немає коментарів:

Дописати коментар