Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Проведення Дня Ювілейного Божого Милосердя для в’язнів у ВК №63

В рамках Ювілейного року Божого Милосердя, Святіший Отець Франциск оголосив 6 листопада Днем Ювілею для в’язнів. В цьому часі в храмах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії під час літургійних Богослужінь, в неділю 6 листопада згадувалось про цю подію у всій Вселенській церкві і молилися за в’язнів. У парафіях Тернопільської архиєпархії УГКЦ проводилась доброчинна акція «Милосердя для в’язня». 


Акція була спрямована на допомогу найбільш потребуючим категоріям в’язнів – жінкам. З благословення преосвященнішого владики Василія для масштабнішого проведення цієї акції було залучено Архиєпархіальний Карітас.

Відвідали пенітенціарну установу ВК №63 група волонтерів, яку очолив в’язничний капелан о. Омелян Колодчак. Зібрана гуманітарна допомога була передана для потреб засуджених. 

Після цього відбулася зустріч з начальником тюрми Андрієм Васильовичем Макаром і його заступниками, яких о. Омелян ознайомив з тим, що традиційно в листопаді проходять Суспільні дні УГКЦ, які пов’язані з пам’яттю про доброчинну діяльність митрополита Андрея Шептицького. Також було представлено нових волонтерів в кількості чотирьох чоловік, які після участі в семінарі, що відбувся напередодні в Збаражі, зголосилися на волонтерське служіння у ВК №63. В рамках Суспільних днів волонтери взяли на себе зобов’язання допомогти соціальній службі в облаштуванні спортзалу для засуджених.

Отець Омелян Колодчак подав прохання про продовження відвідування засуджених у пенітенціарній установі ВК №63, та подав списки постійних волонтерів у служінні на 2017 рік. Зі сторони управління ВК №63 було полагоджено день і години визначені для служіння постійних волонтерів нашої церкви у ВК №63. 

Заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи підполковник внутрішньої служби Людмила Василівна Леськів привітала гостей і розповіла про сучасні риси кримінально-виконавчої системи та роль пенітенціарного душпастирства і роботу волонтерів в установі. Звернула увагу на те, що духовна робота із засудженими проводиться за їх власним бажанням і згодою. А релігійні організації реалізують свої наміри через проведення духовної та просвітницької роботи серед засуджених, вкладають свої внески у роботу по попередженню самогубств та правопорушень серед засуджених, сприяють розвитку особи на засадах загальнолюдських цінностей.

Після чого усі гості заходу прийшли у каплицю Великомученика Димитрія, яка розташована на території установи. Біля каплиці їх очікувало багато засуджених жінок. Ось і відбулася спільна молитва в наміренні засуджених жінок. Волонтери, представники спільноти Цариці Миру і Поєднання і Греко-Католицької харизматичної спільноти Бетел подарували засудженим жінкам духовну літературу і помолилися молитвою захисту над потребуючими.



о. Омелян Колодчак закликав волонтерів і кандидатів в волонтери бути для ув’язнених світлом для світу, нести Боже світло туди, де панує темрява. «Ісус сьогодні він кличе вас йти до тих, хто через свій упадок опинився за колючим дротом. Дати засудженим зрозуміти, що Бог їх любить.


В клубі установи продовжено зустріч із засудженими жінками, де отець Омелян сказав, що сьогодні сам Господь, через сьогоднішніх волонтерів завітав до них, щоб їх потішити, підтримати їх у випробуваннях, які вони зараз переносять, подарувати їм духовне зцілення. Учасники церковного хору зачарували прекрасним, витонченим співом та новим звучанням знайомих молитов. Вони виступили перед засудженими дійсно майстерно, пристрасно та щиро … З захопленням жінки слухали свідчення кандидата в волонтери, колишнього засудженого Володимира, який розказав про свої упадки в житті: розчарування, пиятику, бійки, торгівлю зброєю, ув’язнення і свій довгий шлях до навернення до Бога…


На завершення зустрічі волонтери частували засуджених солодощами, роздали жінкам образочки інші дарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар