Шукати в цьому блозі

суботу, 14 жовтня 2017 р.

Капелан взяв участь у праці групи Профільного комітету Верховної Ради України у Львівській УВП-19

13 жовтня 2017 року о 12:00 на території УВП №19 (Львівського слідчого ізолятору) члени робочої групи Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України на чолі з головою підкомітету з питань реформування пенітенціарної системи, діяльності органів виконання покарань та пробації Юрієм Мірошниченком, а також представниками Міністерства юстиції та громадських організацій. Для участі в робочій групі Пенітенціарним душпастирсьвом УГКЦ був делегований о. Тарас Мирка, головний капелан Львівської Архиєпархії.

"Служачи ув'язненим в їхніх духовних потребах, ми навчилися спільній мові. Мові любові і порозуміння у міжконфесійному середовищі. Це дуже позитивно впливає на в'язнів. Разом наше служіння є більш потужним, ніж окремо," - поділився з учасниками інспекційної поїздки о. Тарас. Поруч з тим на сьогодні, на думку капелана, персоналу бракує умов для задоволення їх духовних потреб. Адже вони потребують достатньої уваги, а на це в їх службі не передбачено часу. 

Під час візиту члени робочої групи вивчали умови утримування в’язнів та засуджених у камерах, їхнє медичне забезпечення, задоволення духовних потреб священиками різних конфесій; учасники інспекції оглянули харчоблок, банно-пральний комплекс, лікарню і виробництво.

По завершенню зустрічі відбувся брифінг за участю голови підкомітету з питань реформування пенітенціарної системи, діяльності органів виконання покарань та пробації Юрія Мірошниченка, представників Міністерства юстиції України та правозахисників.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар