Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Медики-волонтери у Лук'янівській в'язниці перевірили зір

12 жовтня 2017 року у Київському слідчому ізоляторі лікарі-волонтери, що представляють Всеукраїнський альянс офтальмологів, перевірили зір і виписали окуляри в'язням. Їм допомагали волонтери пенітенціарного душпастирства.

Акція відбувається не вперше й покликана звернути увагу на потребу принципового вирішення проблеми охорони здоров'я у пенітенціарних установах. У в'язничній системі є міжобласна лікарня, яка спеціалізується на оперативних втручаннях при значних проблемах зору. Проте елементарна профілактика порушення зору шляхом виписування окулярів залишається недоступною для абсолютної більшості в'язнів.





























"Відчути потребу ближнього й відгукнутися на неї простим вчинком є практика любові до людей, повсякденне покликання усіх нас. Волонтерський рух у пенітенціарному душпастирстві - справа не нова. Листування, біблійні зустрічі, євангелізація, допомога одягом і засобами гігієни, дні соціальної солідарності у в'язницях, юридична допомога, служіння реабілітації - всі ці можливості є змістом календаря волонтерів кожен рік. Великою моральною підтримкою в'язням є послуга медика-волонтера. Людяне спілкування і безкорислива допомога знову повертає довіру до людей і відчуття власної гідності," - поділилися учасники події волонтери, що супроводили офтальмологів Павло Загороднов і Тетяна Козій.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар