Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 жовтня 2017 р.

В Тернопільській Вищій Духовній Семінарії ім. Й. Сліпого 3 жовтня розпочався «Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів».

З благословення Блаженнішого Святослава Департамент Патріаршої Курії УГКЦ з душпастирства силових структур України розробив «Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів», що став частиною великого пасторального проекту 2017. Програма розроблена для глибокого усвідомлення покликання Церкви до особливого служіння милосердя в місцях несвободи.

При сприянні ректорату ТВДС ім. Й. Сліпого , зокрема ректора семінарії о.д. Івана Римара, семінаристи-випускники братимуть участь у проекті протягом першого семестру 2017/2018 навчального року. Передбачено практичні заходи і теоретичні заняття.

Перше заняття для семінаристів провів о. Омелян Колодчак, капелан ВК №63. Тема першого заняття «Основи пастирської опіки в пенітенціарній системі» Отець Омелян поділився своїм багаторічним досвідом служіння в’язням. З цікавістю майбутні священики переглядали  презентацію «Служити в’язням», де всесторонньо розкрита пастирська опіка у жіночій виправній колонії №63 і тублікарні, що знаходиться на території закладу.

Також семінаристи мали змогу поспілкуватися і пройти курс пенітенціарної психології у викладі п. Марії Баландюк, яка є учасником проекту «Психологічно-соціальної реабілітації в’язня-жінки» у ВК №63. 

Протягом семестру будуть розкриті теми: «Магістеріум Католицької Церкви про пастирську опіку в’язнів», «Біблійна антропологія: поняття гріха і покаяння», «Основи криміналістики», «Дотримання прав людини в ув’язненні», «Різні види пенітенціарних установ, їх характеристики».

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар